עלייה במשקל עקב נטילת ויפקס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל עקב נטילת ויפקס.
    עינב
    16/06/2010

לפני שלוש שנים חוויתי משבר דכאוני קשה, אשר היה מלווה בציקלוטמיה .
    לאחר חצי שנה של ניסוי וטעייה במסגרת של קופת חולים,כאשר שום תרופה לא ממש עזרה, הלכתי לפסיכיאטר פרטי הנחשב כמוביל בתחומו והוא אחרי זמן מה המליץ על שימוש בויפקס 300 מ"ג ביום וליתיום כמייצב. המצב באמת השתפר, חזרתי לחיים.
    היום שנתיים וחצי אחרי היציאה מהדיכאון, אני נוטלת את אותן תרופות ומרגישה מצויין....
    הדבר היחיד שמפריע לי הוא העלייה במשקל. עליתי כ-10 קילו בתקופה זו, אני עושה פעילות גופנית אינטנסיבית אשר עוזרת למשקל באופן מועט. משתדלת לשלוט על התקפי הרעב אך עדיין המשקל לא יורד...
    מצב זה בהחלט מטריד אותי.
    שאלתי היא:
    האם יש כיום תרופה אחרת אשר יכולה להוות תחליף לויפקס והיא ידועה כפחות משמינה?
    האם הייתם ממליצים על נטילת תרופה כלשהיא אשר אולי יכולה לעזור בהפחתת משקל?
    תודה מראש, עינב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    18/06/2010

עינב שלום רב,

תופעה זו של עלייה במשקל עקב שימוש בתרופות מסוג זה ידועה ומוכרת בספרות המקצועית. ישנן תרופות אחרות לאותה המטרה, אשר אינן גורמות לתופעה זו אך יש להיוועץ ברופא המטפל לשם קבלת מרשם עבורן והתאמתן באופן אישי למטרתך.
    ניתן בהחלט לשלב טיפול טבעי הכולל יעוץ ואיבחון נטורופטי באופו אישי ועל ידי כך לטפל ב-2 הבעיות המציקות לך: איזון המחזור הנפשי וירידה במשקל על ידי תזונה נכונה ופורמולות צמחי מרפא ייחודיות אך יש לעשות זאת בקליניקה כדי למנוע אינטראקציה בין התרופות לצמחים, אשמח לעמוד לרשותך,

שבת נהדרת,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו