רספרידל וחוסר שקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רספרידל וחוסר שקט
    אנונימית
    19/06/2010

רציתי לדעת, האם ריספרדל עלולה לגרום לתופעה של חוסר שקט?

בעבר הובחנתי כסובלת מהתקף פסיכוטי, עקב כך קיבלתי תרופה זו אשר גרמה לי לתופעה של חוסר שקט. כשפניתי לפסיכיאטרית שלי בנוגע לכך היא אמרה שמדובר במחלה שלי ולא בתופעת לוואי. חוסר השקט היה בלתי נסבל אז פניתי לפסיכיאטרית אחרת. היא טענה שכן מדובר בתופעת לוואי ורשמה לי תרופה שנקראת דקינט, התופעה של חוסר שקט נפסקה.
    (אחר כך בעקבות עליה ברמת הפרולקטין הוחלפה לי התרופה ריספרידל ובמקומה קיבלתי זיפרקסה, שגרמה לי לעליה ניכרת במשקל אך לא היה זכר לאותה תופעת לוואי של חוסר שקט).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רספרידל וחוסר שקט

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    20/06/2010

שלום רב,

למיטב ידיעתי תרופה זו אינה גורמת לאי שקט אך ייתכן ואצלך ישנה תופעת לוואי כזו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לשם כך.
    ריספרדל נסבלת היטב על-ידי רוב החולים. היא גורמת לפחות הפרעות בתנועה מתרופות אחרות בקבוצה זו. כמו תרופות אחרות מקבוצה זו, עלולה ריספרדל באופן נדיר לגרום לחום ונוקשות שרירים; במקרה זה יש לפנות מייד לחדר מיון.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי נדירות

אנונימית
    20/06/2010

דיברתי על תרופה שלקחתי בעבר. אני כבר יותר משלוש שנים לא לוקחת שום תרופה.
    כמו כן קראתי בעלון התרופה שחוסר שקט עשוי להגרם כתוצאה מנטילת רספרידל אמנם מדובר בתופעת לוואי נדירה יחסית. עוד תופעת לוואי שצויינה כנדירה היא עליה ברמת הפרולקטין.
    סבלתי גם מתופעה זאת ועקב כך הופסקה לי התרופה. מה שאומר שגם תופעות לוואי נדירות יותר עשויות להתרחש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו