קומדין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קומדין
    זאב
    25/06/2010

שלום אני בן 39 ונוטל קומדין
    רציתי לקחת גינסנג סיבירי כי אני בזמן האחרון מרגיש עייפות כי אני לוקח גם תרופות אחרות
    יש לי ויטמינים ללא ויטמין K
    שמעתי שה גם הגינסנג וגם הויטמינים משפיעים על הקומדין
    האם זה נכון ומה אפשר לעשות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קומדין

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    27/06/2010

זאב שלום רב,

לפי מחקרים מקצועיים עדכניים ניתן לקבוע בוודאות כי להרבה תרופות יש אינטראקציה עם תוספי מזון כגון ויטמינים וצמחי מרפא ולכן חשוב ביותר להתייעץ עם איש מקצוע המומחה גם בתחום הרפואה הטבעית.

כך לדוגמה, נטילת ויטמין K (ויטמין החיוני לתהליכי קרישה) במקביל לנטילת התרופה קומדין (תרופה נוגדת קרישת דם ולדילול הדם), עלולה להפחית או אף לנטרל את פעילות הקומדין. לעומת זאת, התוספים אומגה 3 וויטמין E יכולים דווקא להגביר את פעילות התרופה, שכן בדומה לה, הם פועלים כנוגדי קרישה. בעקבות זאת, בייחוד כשהם ניטלים במינונים גבוהים, הם עלולים להגביר את הסיכון לדימומים.

בין הסיכונים האפשריים של השילוב בין מדללי דם ותוספי מזון:

לצמח הפוקוס (Fucus) ולצמח ה-דנשן (Danshen) עלולות להיות השפעות מדללות דם בדומה להפרין.
    צמח האלפלפא וקו אנזים Q10 עלולים להעלות את הנטייה לקרישת דם, ובכך
    לבטל את ההשפעות של התרופות לדילול הדם.
    צמח הג'ינסנג וצמח ההיפריקום-St. Jhons Wort עלולים לשנות את צורת ההתפרקות בדם של קומדין ושל תרופות אחרות לדילול הדם.

חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת. יש להיוועץ ברופא על שינויים תזונתיים משמעותיים מתוכננים, כמו דיאטת הרזיה. כמויות גדולות של מזון שמכיל ויטמין K (בעיקר ירקות עליים ירוקים כמו ברוקולי ותרד) יכולות להשפיע על פעולת מדללי הדם.

הייתי ממליץ לך לעבור יעוץ נטורופטי שיתאים לך באופן אישי תזונה נכונה וצמחי מרפא שלא יתנגשו עם התרופות אותן אתה נוטל כיוון שיש חשיבות רבה לטיפול טבעי הנעשה על ידי מומחה בתחום התרופות ובצמחי המרפא כדי למנוע אינטראקציות מיותרות, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו