עם מחזור לא סדיר- גלולות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עם מחזור לא סדיר- גלולות?
    דפי
    01/08/2010

אני מקבלת ווסת מגיל 13 ועד עכשיו הוא לא ממש התסדר (או בכלל ואני כבר בת 17 כמעט). קראתי איפשהו שגלולות מסידרות אותו והרבה בנות לוקחות לזה
    אני לא ממש הבנתי איך זה הולך ואם יש גלולות שיותר טובות לזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עם מחזור לא סדיר- גלולות?

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    02/08/2010

דפי שלום רב,

לגבי שימוש בגלולות, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל, כיוון שיש לקבל מרשם מהרופא ולהתאים אותן באופן אישי לכל מטופלת,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר

דפי
    05/08/2010

אוקי תודה
    רק אשמח להסבר קטן... הבנתי שיש גלולות עם 21 גלולות ואז שבוע הפסקה ויש גלולות של 28 ימים שלא מפסיקים לקחת
    מה בנות מעדיפות ומה יותר נוח מה ההבדל בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    06/08/2010

דפי שלום,

הגלולה המכילה אסטרוגן ופרוגסטין מבטלת למעשה את הביוץ ונוצר מחזור וסת מלאכותי בתקופה שבה מפסיקים את נטילת הגלולות (ברוב הגלולות שבוע הפסקה הינו לאחר 21 ימים של נטילה רצופה של הגלולה).

ההחלטה על מתן גלולות למשך 21 יום ובהמשך שבוע הפסקה הינה שרירותית ואינה מבוססת על שיקול רפואי. הסיבה לבחירת תקופה זאת התבססה על כך שממציאי הגלולות לא רצו לשנות את מועד המחזור של הנשים שהוא של 28 יום בממוצע, ועל ידי כך לתת לנשים תחושה של מחזור וסת רגיל למרות שמחזור הוסת אצל נשים עם גלולות הינו מלאכותי ואין לו משמעות רפואית כפי שיש למחזור הטבעי הסדיר.

מתן גלולות ברצף לתקופות ארוכות יותר יכול להיות יעיל במיוחד בנשים הסובלות מהמחזור כגון מצבים של דמם רב במחזור, כאבי מחזור, אנדומטריוזיס או תסמונת טרום ויסתית.

כמו כן נשים שאינן סובלות במיוחד מהמחזור אך מעדיפות לקבל מחזורים מרוחקים יותר יכולות להשתמש בשיטה זו.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות

סיוון
    08/08/2010

כן, אבל הגלולות שלוקחים 28 יום (כמו יאז למשל) זה 24 גלולות ועוד 4 ריקות ואת זה אני לא מבינה, בשביל מה לקחת עוד 4 גלולות סתם אם ממילא הן לא עושות כלום לגוף? לדעתי עדיף את הגלולות של ה-21 יום (כמו הפליים שאני לוקחת) ואז גם יש 7 ימי הפסקה שזה סבבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    09/08/2010

סיוון שלום,
    בגלולה יאז, יש מתכונת נטילה חדשה המאפשרת להתחיל אריזה חדשה של גלולות מיד בסיום החפיסה הקודמת ללא הפסקה. נמצא כי נטילת גלולות ברצף מפחיתה את סך מספר ימי הדימום ואת התסמינים שקשורים לווסת.
    לגבי מה שקשור במינון הגלולות יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
    שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו