אספירין 325 מ"ג.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין 325 מ"ג.
    בתיה
    22/08/2010

שלום רב,

אני נוטלת כדור אספירין 325 מ"ג כאשר על הקופסה רשום כך :
    א.ס.א פירין 325 מ"ג טבליות מצופות ומתחת רשום באותיות יותר קטנות חומצה אצטיל - סליצילית
    325 מ"ג.
    לפני מספר ימים ניגשתי למספר בתי מרקחת ונאמר לי כי התרופה הורדה מהמדפים בגלל בעיה טכנית ובמקום זה נתנו לי כדור שנקרא אצוטסל 300 מ"ג של יצרן בשם רקח.

אני רוצה לשאול באם זה בסדר לרדת מ - 325 ל - 300 מ"ג ? כלומר האם יש לזה משמעות ?

האם ידוע לכם כי התרופה של 325 הורדה מהמדפים ?

האם אצטוסל 300 מוכר לכם ?

לתשובתכם אודה מראש.
    בתיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספירין 325 מ"ג.

הוספת תגובה

• אספירין.

אילן ללבניקוב
    22/08/2010

בתיה שלום רב,

הכדור שקיבלת(אצטוסל) מכיל את אותו האספירין כמו בכדור הקודם שנטלת(ASA325), אך במינון נמוך יותר של 25 מ"ג שזה לא הבדל משמעותי. אך לגבי הרכב הכדור יש הבדל משמעותי והוא שהכדור החדש שקיבלת(אצטוסל), אינו מכיל ציפוי אנטרי(בניגוד ל-ASA325 הקודם).
    ציפוי אנטרי(Enteric Coated) מגן על הכמוסה מפני חומציות הקיבה, ומבטיח שתוכנה יתפרק במעי.
    כך שבמקרה שלך, ייתכן ותחושי בתופעות לוואי.

אני תמיד ממליץ לפנות לרופא המטפל במקרה של חוסר בתרופה כלשהיא, כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום ויכול להתאים לך תרופה שלא תגרום לך לתופעות לוואי בלתי רצויות.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו