נעלם חוש הריח לגמרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעלם חוש הריח לגמרי
    אילן ללבניקוב
    23/08/2010

איבדתי את חוש הריח לפני כ20 שנה בשל מצב אלרגי כרוני של נזלת ופוליפים באף.בתחילה השתמשתי במספר כדורי פרדניזון בהדרגה במשך שבוע ימים וחוש הריח שב אלי .מאז הספקתי לעבור שני ניתוחים להסרת פוליפים.הפעם האחרונה היתה לפני 6 חדשים.חוש הריח חזר אלי רק לאחר שקבלתי זריקת דיפרוספן 1מ"ל.
    והשבוע,לצערי,נעלם חוש הריח לגמרי,כאילו לא היה ניתוח.הנשימה סדירה וחפשית.משאפים וכדורים (זילרג'י)הם כמו כוסות רוח למת.
    ב20 השנים האחרונות קבלתי 2-4 זריקות בשנה כדי לחזור ולהריח למשך מספר שבועות עד 3 חדשים בלבד
    ושאלתי:מה הסיכונים,אם בכלל הם קיימים,בשימוש בזריקה זו?
    ואולי יש לכם פתרון אחר להשבת החוש החיוני הזה?
    מודה לכל מי שיש בידו עצה לעוץ לי!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נעלם חוש הריח לגמרי

הוספת תגובה

• חוש הריח.

אילן ללבניקוב
    24/08/2010

מוריס שלום,

אני מבין לחלוטין את מצבך ואת חשיבות חוש הריח בתיפקוד היומיומי שלך, שכן חוש זה קשור בחוש הטעם.

לגבי תופעות הלוואי של שימוש כרוני בפרדניזון:

תופעות לוואי לטווח קצר: עליה ברמות גלוקוז בדם, בצקות, הפרעות שינה ועתים נדירות מאוד מאניה. תופעות לוואי לטווח ארוך: תסמונת קושינג, השמנה מוגזמת, דלדול עצם, גלאוקומה, קטרקט, סוכרת סוג II, דיכאון בזמן ההפסקה ויותר סיכון להתקף לב.

הוראות הנוגעות לתופעות לוואי שיש לשים אליהם תשומת לב יתרה:

אולקוס - לכן יש לקחת פרדניזון על קיבה מלאה או בלוויית כדורים למניעת חומציות בקיבה.
    זיהום - פרדניזון מחליש את יכולת הגוף להגיב לזיהומים ולכן אסור בזמן זיהום.
    אינסומניה - על מנת לחקות את משטר הסטרואידים האנדוגני מומלץ ליטול את התרופה בבוקר.

הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תונה אישית וצמחי מרפא כולל טיפות הומיאופטיות להחזרת חוש הריח, אשר מסייעים רבות באיזון הגוף והחזרתו למצב התקין בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו