תופעות לוואי פרדניזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי פרדניזון
    bbb
    29/08/2010

שלום,
    אני נוטלת 50 מ"ג פרדניזון ביום במשך כבר כשלושה שבועות.
    בימים האחרונים אני מרגישה קצת חלשה, הראייה מטושטשת ויש לי "תיקים" בעין. כמו כן יש לי הרגשה כזאת כאילו הראש שלי "צף"- נשמע ממש מוזר אבל זה התיאור הכי טוב שיכולתי למצוא ויש לי רעידות קלות בידיים.
    רציתי לשאול אם זה דברים שיכולים לנבוע מהתרופות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי פרדניזון

הוספת תגובה

• פרדניזון - תופעות לוואי.

אילן ללבניקוב
    29/08/2010

שלום רב,

בנטילה ממושכת של מעל 7 ימים, נוצרת תופעה של דיכוי בלוטת האדרנל, מצב שבו הגוף לא יכול לייצר קורטיקוסטרואידים אנדוגניים. החוסר ביצור אנדוגני גורם לתלות בהמשך אספקת הפרדניזון על ידי הנוטל. מסיבה זאת ועוד, יש להמעיט בנטילת קורטיקוסטראוידים. במקרה של נטילה ממושכת ישנה חשיבות קריטית להורדה הדרגתית במינון לפני ההפסקה המוחלטת.

ככל הנראה התופעות שאת מרגישה הן בעקבות נטילת הכדור ולכן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.

לפרדניזון מספר תופעות לוואי לטווח קצר: עליה ברמות גלוקוז בדם, בצקות, הפרעות שינה ועתים נדירות מאוד מאניה.

תופעות לוואי לטווח ארוך: תסמונת קושינג, השמנה מוגזמת, דלדול עצם, גלאוקומה, קטרקט, סוכרת סוג II, דיכאון בזמן ההפסקה ויותר סיכון להתקף לב.

הייתי ממליץ לך להיוועץ גם בנטורופט מומחה שיתאים לך תזונה לחיזוק מערכת החיסון והעצמות כמו גם צמחי מרפא המחזקים מאוד את הגוף ושומרים על כל המערכות ומונעים את תופעות הלוואי של התרופה.

שנה טובה ובריאה,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו