לנטון - תופעת לוואי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנטון - תופעת לוואי?
    ענת
    18/09/2010

שלום,

בעקבות חשד לגסטריטיס, הגסטרואנטורלוג נתן לי טיפול של לנטון 30 מ"ג פעם ביום, למשך חודש. ימים ספורים לאחר תחילת הטיפול החלה הפרשה של חלב. מניסיון עבר עם תרופות (ממשפחה אחרת) אני יודעת שיש לי רגישות לתרופות שעשויות להעלות את סף הפרולקטין.
    בעלון לצרכן של הלנטון לא כתוב משהו על הפרשת חלב כתופעת לוואי אפשרית, אבל כן ישנה התייחסות לתגובות בין-תרופתיות ביחד עם נטילת אסטרוגנים (אני לא נוטלת).
    מלבד הלנטון לא שיניתי כלום בתזונה שלי ו/או בשאר התרופות שאני מקבלת. בדיקה גניקולוגית אישרה שהכל תקין, ואיני בהריון (מעולם לא הייתי).
    האם ייתכן שהפרשת החלב היא תגובה לנטילת הלנטון???

תודה,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לנטון - תופעת לוואי?

הוספת תגובה

• לנטון- תופעות לוואי

אילן ללבניקוב
    20/09/2010

ענת שלום רב,

כמו לשאר התרופות לטיפול במחלת כיב, גם ללנטון מעט תופעות לוואי. השכיחות ביותר הן שלשול, הקאה, כאבי וראש ועצירות.

לגבי אינטראקציה עם תרופות אחרות:

לנטון עלול לגרום לעיכוב ספיגת תרופות רבות בעקבות פעולתו המעלה את רמת החומציות של מערכת העיכול. כתוצאה מכך, ריכוזן בדם יורד וייתכן שיהיה צורך בהתאמת המינון. תרופות אלו כוללות: גלולות למניעת הריון, תאופילין, קטוקונאזול, אמפוטריצין, תכשירי ברזל, דיגוקסין, וסוכראלפאט. מומלץ לקחת לנטון לפחות 30 דקות לפני נטילת תרופות אלו.

לא ידוע לי על תופעה כמו זו שציינת,

חג שמח,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו