הנקה עם אסיול ורסיטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה עם אסיול ורסיטל
    מעיין
    10/10/2010

שלום לרופאים אני אומנם רק בחודש חמישי אבל כבר חוששת האם אוכל או לא אוכל להניק אני סובלת שנים מהתקפי חרדה חרדות ופוסט טראומה שנים אני לוקחת רסיטל 40 מ"ג אסיול 20 מ"ג ולפעמים גם 10 לפי המכון הטרטולוגי אין שום סיכון בשימוש בתרופות אלו בזמן ההריון אך צויין במכתב שהילוד יכול להיולד עם תסמונת גמילה...
    לגבי ההנקה לא שאלתי אבל אני מניחה שם יהיו תסמיני גמילה מן הרחם אז אני בטח ובטח לא רוצה שיקבל את זה ממני מה עלי לעשות? והאם זה נכןם
    אשמח לתשובתכם המהירה תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה עם אסיול ורסיטל

הוספת תגובה

• הנקה עם אסיול ורסיטל - תגובה

אילן ללבניקוב
    12/10/2010

מעיין שלום רב,

האסיול זו תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים, היא עלולה לגרום מומים ביילוד אם נוטלים אותם בתחילת ההריון. בתינוקות לאמהות שנטלו דיאזפם בכל תקופת ההריון נראו סימני גמילה הכוללים רעד, היפראקטיביות, ירידה במשקל, הקאות ועוד. מומלץ להימנע משימוש בתרופה בתקופת ההריון במיוחד בשליש הראשון וסמוך ללידה, אלא אם אין ברירה אחרת, ולתת במנות נמוכות או כמנה בודדת בשליש השני והשלישי להריון.

לגבי הנקה, התרופה עוברת לחלב אם, אך במינונים רגילים לא סביר שתהיינה לה השפעות שליליות על התינוק.

לגבי הרסיטל, במחקרים בבעלי חיים, נצפו מומים בעוברים. אין די מחקרים בנשים הרות.
    לגבי הנקה, התרופה עוברת לחלב אם ועלולה להשפיע על התינוק.

אני תמיד ממליץ להיוועץ ברופא המטפל בזמן ההריון וההנקה כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום, ניתן גם לשלב בטיפול רפואה משלימה כגון טיפות הומיאופטיות אשר פועלות מצוין במצבי מתח וחרדה אך יש לעשות זאת בהתאמה אישית בקליניקה,

שבוע טוב והריון קל,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על האינפורמציה אבל...

מעיין
    12/10/2010

אני לוקחת את המינונים האלה מהשליש הראשון קיבלתי מכתב מהמכון הטרטולוגי שזה לא פוגע בעובר והסיכוי למומים הוא קטן מאוד למעט תסמיני גמילה שזה גם כן 30 אחוז... בלי זה לא יכולתי לעמוד בהריון כל עברתי כבר כמעט את כל הבדיקות וטפו טפו לא נצפה אפילו חצי מום ולזה אני גם מצפה...........

תודה בכל אופןן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו