התוויה של גלולות למניעת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התוויה של גלולות למניעת הריון
    יסמין
    15/10/2010

שלום
    אני בשנות העשרים ולא מקבלת מחזור (אנורקסיה)
    האנוקרינולוג ורופא הנשים רשמו לי גלולות, בטענה שחסר לי אסטרוגן ולכן העצמות מתפרקות. הגלולות עושות לי רע (גם אחרי שהחלפתי מיסמין, ליאז, למינס), אבל האנדוקרינולוג הדגיש בפניי את חשיבותן ולכן אני ממשיכה לקחת, ובמקביל לוקחת גם פראמין וסליפ אייד לבחילות ולהפרעות השינה שהן גורמות לי.
    החודש היה כתוב במגזין 'מנטה' שגלולות יכולות דווקא להחמיר אוסטאופורוזיס.
    מה נכון?
    אם לא הוכח שהן עוזרות למניעת אוסטאופורוזיס, שווה לי להמשיך ולסבול או שאפשר להפסיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התוויה של גלולות למניעת הריון - תגובה

אילן ללבניקוב
    17/10/2010

שלום רב,

ראשית כל הרופא של צודק בכך שיש חשיבות רבה בקרב נשים על שמירת מאזן סידן תקין בגוף בגלל התופעה הידועה הנקראת בריחת סידן ובעיקר אצל אלו שאינן צורכות את אבות המזון הכל כך חיוניים לגוף יש צורך לספק לגוף את הדרוש לו לגדילה תקינה ובריאה.
    לגבי שימוש בגלולות, הדעות חלוקות ויש הטוענים לכאן ולכאן לגבי תופעות הלוואי שלהן ואני ממליץ לנסות קודם את הדרך האלטרנטיבית אשר טובה באותה המידה וללא תופעות הלוואי הנלוות לגלולות.

ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל התאמה אישית של תזונה נכונה כולל צמחי מרפא מצוינים המכילים את כל הויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו החיוניות לגוף ואשר מחזירים את הגוף לאיזון גם מבחינה הורמונלית כלומר עושים את אותה העבודה של הגלולות אך ללא כל תופעות לוואי.

אני ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי כדי לאבחן במדויק אילו ויטמינים ומרכיבים חשובים חסרים לך ולאחר מכן ניתן להרכיב לך פורמולות צמחי מרפא ייעודיות השומרות על איזון הגוף מבחינה פיזית ומחזירות את האנרגיה והחיוניות בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו