ריטלין פג תוקף, האם אפשר לקחת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין פג תוקף, האם אפשר לקחת?
    עידו
    01/11/2010

שלום,

אני סטודנט, אובחנתי בעבר כסובל מבעית קשב וריכוז, וקיבלתי ריטלין. לצערי, החודש קרה
    לי שאיבדתי שקית עם חלק מהכדורים. מה שכן, מצאתי במגירה קופסת כדורים עם תאריך תפוגה םברואר 2010, ואני שוקל לקחת אותם, כי אני בתקופת בחינות ומאוד זקוק לתרופה.

מה הסיכון שבלקיחת הכדורים האלה? האם יש איזושהי השפעה שלישית אפשרית, או שבמקרה הגרוע ביותר, הם פשוט לא ישפיעו עלי?

מדובר בריטלין 10mg, כשהמימון שלי הוא 35mg למנה (3.5 כדורים של 10mg).

אשמח לעצות.

בתודה מראש, עידו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריטלין פג תוקף, האם אפשר לקחת? - תגובה

אילן ללבניקוב
    02/11/2010

עידו שלום רב,

ראשית כל אני לא ממליץ לקחת תרופות שפג תוקפן מהסיבה הפשוטה שאין לדעת מה קרה לחומר הפעיל ובעיקר בתרופות חזקות כמו הריטלין ייתכן ולמטבוליטים של החומר יהיו תופעות לוואי בלתי רצויות ולכן אני תמיד ממליץ ללכת על הצד הבטוח ולא לקחת אותן.

ניתן כמובן להגיע ליעוץ נטורופטי אשר משפר פלאים את כל יכולות המוח על ידי תזונה נכונה ופורמולות ייעודיות של צמחי מרפא(כמו צמח הג'ינקו בילובה, מאקה וכדומה),ללא כל תופעות לוואי ובצורה טבעית לחלוטין,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

עידו
    02/11/2010

אני אקבל את העצה ואמצא פתרון אחר, תודה. :)

לגבי טיפול נטורופתי, אני אשקול את העניין ואתייעץ על כך עם הרופא בפגישת הביקורת הבאה שלי בנושא. תודה. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו