פלאביקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלאביקס
    ליאור
    22/11/2010

שלום,
    לפני 10 שנים לקיתי בהתקף לב, ומאז אני לוקח 100 מ"ג אספירין.
    לאחרונה עשיתי MRI מוח, והתגלו מס' רב של מוקדי אות חריג על רקע מחלת כלי דם קטנים.
    הבדיקה הנירולוגית הייתה ללא ממצא. הנירולוג המליץ שאקח פלאביקס. הוא כתב שיש לי קונרים קטנים מפושטים.
    השאלה שלי: האם ניתן לקחת את הפלאביקס לכל החיים, או שהוא מוגבל בזמן מבחינה בריאותית, למשל לשנה?
    האם לא ניתן, בגלל תופעות הלוואי של הפלאביקס, להגדיל ,כתחליף לפלאביקס, את מינון האספירין?
    בתודה,
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלאביקס

הוספת תגובה

• פלאביקס - תגובה

אילן ללבניקוב
    24/11/2010

ליאור שלום רב,

ראשית כל, לא ניתן לקבוע לאיזה משך יש לקחת את הפלאביקס דרך האתר כיוון שיש צורך במעקב רפואי ולבדוק כל מקרה לגופו.

במחקר שנערך בחולים הסובלים מבעיות לב ואשר קיבלו פלאביקס לתקופה של מספר חודשים נמצא כי בקבוצת החולים שטופלו 90 יום ופחות בפלביקס, שיעור התמותה היה גבוה פי שתיים מזה שבקרב המטופלים 91 - 180 יום. ממצא זה היה נכון לגבי שתי קבוצות החולים.
    המסקנה המתבקשת היא שעד שהממצאים יאושרו או יבוטלו יש לתת לחולים בקבוצת סיכון זו טיפול מתמשך בפלביקס מעבר ל - 90 יום ובעיקר אם אינם בעלי נטיה לדמם.

מבחינת הסבילות לתופעות הלוואי פלאביקס דומה לאספירין, עם פחות נטייה לדימומים ממערכת העיכול לעומת אספירין. בניגוד לכך, שכיחות מיקרי הנויטרופניה (ירידה במספר הנויטרופילים, סוג של תאי דם לבנים) היא מעט גבוהה יותר מאשר עם אספירין, למרות שנויטרופניה חמורה נדירה בשתי התרופות.

כך שאני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיבדוק איזה טיפול אתה צריך לקבל ויפקח על משך הטיפול המתאים לך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו