שאלה קטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה
    מיכל
    25/12/2010

קיבלתי מהרופאה שלי כדור פמוטידין 20 מ"ג לקחת כל יום 20 דקות לפני הארוחה.
    ואני רוצה להתחיל גם לקחת כדור B12 עם חומצה פולית.
    שאלתי היא האם אפשר לקחת את שניהם ביחד או לסיים את הטיפול של פמוטידין ואז להתחיל לקחת את החומצה פולית?

תודה רבה!!
    חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה

הוספת תגובה

• אני עדיין מחכה לתשובה

נופר
    27/12/2010

זה מאוד חשוב לי - תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה - תגובה

אילן ללבניקוב
    27/12/2010

חגית שלום,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי, כיוון שלא מומלץ לקחת ביחד את הויטמין B12 ואת הפמוטידין. תהליץ ספיגתו של הויטמין B12 דורש סביבה חומצית ואנזים הקרוי פפסין, ולכן אם תיקחי את הפמוטידין ביחד עם הויטמין ספיגתו של הויטמין תיפגע וזה עלול לגרום לאנמיה ולירידה ביצור כדוריות הדם האדומות. לכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ואפשרות החלפת התרופה בכדור אחר,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נופר
    27/12/2010

אין לי אופציה להתחיל כדור אחר זאת מאחר וכבר התחלתי לקחת את הכדורים והם למשך
    חודש לצערי הרב! לאחר סיום הטיפול אוכל להתחיל לקחת את החומצה פולית +B12 ללא בעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

אילן ללבניקוב
    04/01/2011

מיכל שלום,

אין בעיה לקחת את החומצה הפולית עם הויטמין B12 בזמן הטיפול ולאחריו רק שהספיגה בזמן הטיפול תיפחת,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו