מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר נטילת תרופות ותוספיםאלדד09/12/2007
ד.נ.
אני מקבל רמיפריל (5מ"ג), סטטין והיטרין. בנוסף, אני נוטל (בהתאם לייעוץ נטורופתי) את התוספים: מולטיוויטמין , כמוסות שמן דגים, Q10 וכרום פיקולינט. כמו כן, אני נוטל (בהתאם לייעוץ אנדוקרינולוגי) את התוספים סידן ו-D (לפעמים בנפרד ולפעמים ביחד - כמו, למשל, במסגרת המולטיוויטמין אותו אני נוטל אחת ליומיים-שלושה). אבקש לדעת מהו הסדר האופטימלי לנטילת כל הנ"ל, מבחינת שעות היום ומבחינת עם האוכל, לפניו או אחריו או לא בסמוך אליו. תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינונים
ניצן פרימור10/12/2007אלדד שלום
מאוד פשוט.
את ההיטרין והסטטין בלילה לפני השינה.
כל היתר בבוקר.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת תרופות ותוספים - בקשת הבהרה
אלדד11/12/2007ניצן שלום,
תודה על תשובתך. ואולם, קראתי בזמנו עצה נטורופתית לפיה רצוי להימנע מנטילת תרופות עם תוספי תזונה בו-זמנית. בנוסף קראתי שמינרלים (בשונה מוויטמינים) יש ליטול על קיבה ריקה. האם עצות אלה חסרות יסוד? ושנית, מאחר שמדובר במספר לא מבוטל של תרופות ותוספים, האם ניתן לחלק את נטילתם באופן שיינטלו בזמני הארוחות (3 פעמים ביום), במקום בבת אחת? אודה לך על הבהרותיך. חג שמח. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת תוסםים, סטטינים ו- Q10
ניצן11/12/2007אלדד
לגבי Q10 - אין חומר ודאי.
לגבי נטילת Q10 נערך מחקר שהצביע שרק בנטילת 400 מ"ג
ליום (הטבליות הנהוגות בארץ הן של 60-100 מ"ג) מתחילים לראות שיפור בתפקוד וגם זה באחוזים מזעריים.
לגבי הנטילה של ויטמינים ומינרלים, זוהי תורה שלמה ואני מציע לך לא להסתמך על ידעונים...
קח בחשבון שקימים ויטמינים ומינרלים בצורות המסיסות רק במים או רק בשמן ויטמינים חומציים וויטמינים או מינרלים בסיסיים, כל אלו משפיעים על הספיגה וקשה מאוד לכוון מינון מדוייק. שים לב גם לעובדה שבד"כ נוטלים כמויות של פי כמה מהכמות היומית המומלצת (RDA)
לכן נהוג ליטול ויטמינים ומינרלים בבוקר (לפני או אחרי אוכל...!).
לגבי תרופות יש חשיבות רבה לזמן הנטילה והדבר נבדק ונקבע מדעית.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות ל-4 שאלות
אלדד11/12/2007ניצן שלום רב,
אינני מוצא, לצערי, בדבריך תשובה ל-4 שאלות ספציפיות שחשוב לי לקבל הבהרותיך להן:
1. האם רצוי, או האם לא רצוי, להימנע מנטילת תרופות בו-זמנית עם תוספים?
2. האם רצוי ליטול מינרלים (בניגוד לוויטמינים) על בטן ריקה?
3. האם ייגרם נזק כלשהוא, או האם תיגרע תועלת כלשהיא, מפריסת הנטילה של התוספים השונים על פני כל שעות היום (2-3 תוספים עם הארוחות העיקריות, לפניהן, אחריהן, או ביניהן)?
4. האם זה בסדר ליטול ויטמינים ומינרלים ביחד?
על מנת לוודא שתשובותיך הובנו והופנמו, אודה לך אם תענה לכל אחת מארבע שאלותיי בנפרד.
תודה רבה, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת תרופות ותוספים-תגובה לאלדד
ד"ר פזית שקד01/01/2009אלדד שלום, בתגובה לשאלותיך: 1. התשובה האם ניתן ליטול תוספי מזון ותזונה יחד עם תרופות משתנה בהתאם לתוסף.......ברשימת התכשירים שכללת אין התנגשות בין התרופות לתוספים. איזה סטטין אתה לוקח ? חלק מהסטטינים ניתן לקחת בכל שעה ביום. ההגבלות היחידות לזמן הנטילה: א. אם היטרין היא תרופה חדשה לך, יש לקחת אותה בערב כמו שניצן ציין. אחרת, אפשר לקחת בכל שעה. ב. אין לקחת סידן בסמוך למוצרי חלב (לפחות שעה לפני או שעתיים אחרי). לידיעתך: אם מטרת הנטילה של הסידן היא לשמירה על צפיפות העצם כמניעה (ולא במצב מחלה מסוים או חוסר מובהק), המחקרים מראים שנטילת סידן בנוסף לויטמין D לא מוסיפה דבר לטיפול. מלבד ההגבלות שמעל, ניתן לחלק את לקיחת התרופות איך שנוח לך. בדרך כלל מעדיפים לא לפזר את נטילת התרופות לזמנים שונים, כמו שציין ניצן, כדי למנוע שכחה. יש לציין שאין לשתות מיץ אשכוליות (מכל סוג) בנטילת סטטינים מסוימים. 2. מינרלים ומזון-שוב, כל תוסף לגופו, אין תשובה גורפת. 3. ראה תשובה בסעיף 1 4. שוב, תלוי איזה ויטמינים ואיזה מינרלים. התשובה במקרה שלך מפורטת בסעיף 1. לסיום, שתי המלצות: א. לפי התרופות שפירטת, ייתכן ויש לשקול נטילת אספירין. המלצה מדויקת לרופא המטפל אפשר לתת רק על סמך מידע רפואי יותר מפורט. ב. יעילותם של חלק מהתוספים שפירטת לא הוכחה.......(תלוי גם בהתוויה) ד"ר פזית שקד, מומחית בטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על סדר נטילה
אבי04/01/2009ד"ר שקד הנכבדה, בהמשך לתשובתך אעיר: א. הסידן שאני נוטל הינו עקב אוסטיאופניה. ב. פרט לסידן+די, הויטמינים והמינרלים שאני נוטל הם: מולטיוויטמין סנצ'ורי גולד, כמוסות שמן דגים, קיו 10 וכרום פיקולינט. ולפעמים גם מגנזיום. ג. הבינותי מרופאי שאין לי צורך באספירין, בעיקר משום שהסטטין שאני נוטל (פראווה-סטטין) מספיק לצורך זה. ד. מהם התוספים (בין אלה שציינתי) שיעילותם לא הוכחה? תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאלדד
ד"ר פזית שקד04/01/2009קשה לי לתת לך יעוץ פרטני מדויק כי חסרה לי הרבה אינפורמציה. שאלות רציניות דורשות התייחסות מעמיקה...... אוכל לומר כי אין עדויות מספקות ליעילות של כרומיום פיקולינט. בנוגע לקואנזים Q10 , תלוי מה השימוש. יש אינפורמציה מוגבלת לגבי שימוש באי-ספיקת לב. לגבי ענין האספירין, שוב, זה נושא לשיחה יותר אישית כי חסרים לי פרטים. אשמח לתת לך יעוץ תרופתי אישי. נראה שיש מספר נושאים אחרים הדורשים התיחסות. אוכל ליצור איתך קשר אם תשאיר פרטי התקשרות. ד"ר פזית שקד-מומחית בטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פזית שקד
אבי05/01/2009ד"ר שקד שלום רב, לאן לשלוח אלייך את פרטיי, לצורך התקשרותך אלי כפי שכתבת, מבלי שפרטיי ייחשפו לאנשים אחרים? אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר נטילת תרופות - תזכורת
ליאור31/12/2007ניצן שלום רב,
אכיר לך תודה אם תענה לשאלותיי מ-11.12 לפני תום שנה זו (שתסתיים היום)...
בברכת שנה טובה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפילות בנטילת תוספים
אוריין06/02/2009ברצוני לשאול אם אין כפילות בנטילת קו אנזים Q10 ותמצית זרעי ענבים. בתודה. אוריין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו Q10 וזרעי ענבים.
אילן ללבניקוב14/02/2009אוריין שלום רב,
למיטב ידעתי אין כל מניעה לשלב בין השניים, יתרה מכך מומלץ לשלב ביניהם ואף ניתן להוסיף חומצה אלפה ליפואית אשר מסייעת לגוף לחדש את רמות האנזים Q10, ויטמין E וויטמין C כמו גם חידוש האנרגיה הטבעית של הגוף.
שבת נהדרת,
אילן.
רוקח ומומחה לצמחי מרפא
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?