קומדין וסימפוקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קומדין וסימפוקל
    אילנה
    31/01/2011

שלום אמא שלי, בת 82, נוטלת קומדין בגלל פרפור פרוזדורים. (היא סובלת גם מאי ספיקת לב והיו לה שני ארועי מוח קלים בעבר) לפני חודש בדקתי לה במכשיר בייתי את ה-INR והוא היה 2.5. כבר שבוע היא סובלת משיעול קשה ושותה הרבה סירופ סימפוקל. עכשיו בדקתי לה שוב את ה-INR ויצא: 6.1 !!!!!! אני יודעת שזה הרבה ומחר אלך איתה לקופת חולים. (לצערי בדקתי לה אחרי שלקחה את הקומדין של היום ומחר כנראה יהיה יותר....) שאלתי: האם יכול להיות שהסירופ הנ"ל מדלל דם ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קומדין וסימפוקל

הוספת תגובה

• קומדין וסימפוקל - תגובה

אילן ללבניקוב
    01/02/2011

אילנה שלום רב,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שבסירופ הסימפוקל ישנו חומר פעיל הנקרא אוקסולאמין והוא עלול לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות בחולים הנוטלים תרופות לדילול דם. בשילוב אוקסולאמין עם תרופות נוגדות קרישת דם גובר הסיכון להארכת זמן פרותרומבין. יש לנטר בקפידה INR. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיבדוק אפשרות של תרופה חלופית(אולי סירופ טבעי המרגיע את השיעול ללא תופעות לוואי), כיוון שיש לשילוב זה השפעות בלתי רצויות ויש לשים לב לכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובתך

אילנה
    01/02/2011

שלום אילן, אני ממש ממש מודה לך על התשובה החשובה. (רק עכשיו קראתי את תשובתך ובמשך היום אמא המשיכה לשתות את הסירופ....מעכשיו היא לא תשתה יותר). אני לא מתמצאת בתרופות והייתי בטוחה שאתה תצחק על הרעיון הטפשי שלי .....ומסתבר שהיה משהו במחשבה שלי. בעקבות תשובתך סקרתי את כל הכתוב על האריזה ולא מצאתי אזהרה למי שנוטל קומדין !!!!! חבל מאד !!!! מחר אני הולכת עם אמא לרופאת המשפחה ואני אשתף גם אותה במידע החשוב שכתבת לי. אולי הסירופ N-שיעול (סירופ צמחים) יהיה יותר מתאים. תודה לך, אילנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו