מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נורטיליןאסנת01/02/2011
בשל בעיית גסטרו הרופא נתן לי כדורי נורטילין.
הוא הדגיש שאני לא חייבת לקחת אותם, רק אם ארגיש צורך.
הוא נתן לי מינון מאד חלש - 25 מ"ג ליום.
בעקבות מצוקה במע' העיכול התחלתי לקחת את הכדור, אבל עכשיו, 19 יום אחרי שהתחלתי, אני מתחרטת ורוצה להפסיק.
אני יודעת שתרופות שמשפיעות על מע' העצבים צריך להפסיק בהדרגה, אבל אני רק בהתחלה ותוהה האם אני יכולה פשוט להפסיק וזהו.
יש לי קצת תופעות לוואי של ההתחלה, שאני יודעת שאמורות לעבור בקרוב, מדובר בעיקר בעצירויות, ומפחיד אותי שאם אני אפסיק עכשיו יהיה לי קצת בלגן בתחום הזה.
אני גם לא ממש יודעת אם הכדור עושה משהו במינון כזה ומרגישה שזה הולך להיות בזבוז זמן והכנסת כימיקלים מיותרים לגוף.
צריכה עצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורטילין - תגובה
אילן ללבניקוב02/02/2011אסנת שלום רב,
תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה הן: סחרחורת, כאבי ראש, פגיעה בעירנות, יובש בפה, עצירות, עלייה במשקל, רגישות יתר לאור, חולשה.
פרטי אינטראקציה עם תרופות אחרות:
[תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית]: בנזודיאזפינים, פנותיאזינים, אנטיהיסטאמינים, נרקוטיקה, בארביטוראטים: נורטריפטילין עלול להגביר את השפעותיהן של תרופות אלה ואת ההשפעה הסדטיבית. יש להתאים מינון. [חומרים סימפאתומימטיים]: המצויים בכדורי מרץ, נוגדי תיאבון, או בתכשירים המכילים חומרים אלו המשמשים לטיפול בשיעול, נזלת או אסתמה – עלולים לגרום להשפעה מצטברת על העלאת לחץ הדם וגירוי הלב (טכיקרדיה). [טיפות אף וחומרים המשמשים לאילחוש מקומי של העור]: חלקם מכילים חומרים סימפאתומימטיים (אפינפרין, נוראפינפרין). נורטריפטילין עלול להגביר את פעולתם. [תרופות בעלות השפעה אנטיכולינרגית] כגון: בופרופיון, קלוזאפין, אולאנזאפין, מאפרוטילין, דיזופיראמיד - השפעה מוגברת על תופעות הלוואי. יש צורך בהתאמת המינונים. [מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI)]: קיימת אפשרות לתגובה חמורה. תרופות אלה ניתנות יחד עם נורטיריפטילין רק במקרים יוצאים מהכלל ותחת השגחה קפדנית. [ציסאפריד]: סיכון לאי סדירות בקצב הלב. יש להימנע משילוב זה. [סימטידין] מעלה ריכוז של נורטיריפטילין בדם, ומגביר את תופעות הלוואי שלו.
אין להפסיק את התרופה ללא ייעוץ רפואי. הפסקת התרופה חייבת להיעשות בירידה מדורגת במינון.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי אישי שלאחריו ניתן לדעת את הסיבה האמיתית לבעייתך ולפתור אותה על ידי תזונה ייחודית וצמחי מרפא אשר פועלים מהר וביעילות וללא כל תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן תודה וסליחה מראש על תוכן ההודע
אסנת02/02/2011אני מאד מעריכה את הצעתך לטיפול נטורופתי, אני יודעת שצמחי מרפא יכולים לעזור לי, אני אפילו בתהליך של ניסיונות - ניסיתי כורכום אבל הוא התחיל להזיק לי, ג'ינג'ר עוזר לי, עכשיו אני מנסה חליטות ליקוריץ עם קמומיל. אני יודעת שבתחום הזה האפשרויות רבות, וגם הפסקתי את הלוסק לפני שבוע, בתקווה לטוב.
אבל התחלתי עם הנורטליין - 19 כדורים, 19 יום - אני לא רוצה להמשיך וזו שאלתי.
אני מכירה את תופעות הלוואי של הכדור, ותגובות בין תרופתיות לא מעניינות אותי כי אני לא מתכוונת ליטול עוד תרופות, הספיק לי. אני שואלת אותך כרוקח - האם אחרי 19 יום (בלבד!) אני יכולה להפסיק (מינון חלש מאד 25 מ"ג!), הרי עדיין אין פה התמכרות רצינית של הגוף, תלות בכדור, או שינוי דרסטי בכימיה של הגוף (או לפחות ככה אני מקווה).
אני באמת רוצה תשובה לשאלה הזו, כי אתמול למשל לא לקחתי כדור והיום אני כבר מרגישה שינוי - עצירות קשה ודכאון קיצוני. ואני לא יודעת אם כדאי לי לקחת היום או לא, כי אולי ההפסקה צריכה להיות ברמה של יום כן יום לא, ואולי בכלל לא כדאי לי להפסיק.
ואני דיי אובדת אצות בעניין הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן תודה וסליחה מראש על תוכן ההודע - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011אסנת שלום רב,
כפי שציינתי מקודם, אני לא ממליץ להפסיק תרופות בצורה פתאומית כיוון שעלולות להיות לכך תופעות לוואי בלתי רצויות. יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי שינוי במינון או הפסקת תרופה.
ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים בקליניקה ובכך גם לסייע לך במניעת תופעות הלוואי שבהפסקת התרופות בהדרגה.
אני לא ממליץ לקחת צמחי מרפא ותוספי תזונה מבלי להיוועץ במומחה לנטורופטיה, כיוון שלצמחי מרפא מסוימים יכולות להיות תופעות לוואי באוכלוסיות מסוימות(למשל בחולי כליות, כבד, סוכר ולחץ דם) ולכן חשוב לדעת אילו תרופות נוטלים ולבדוק שאין אינטראקציות ביניהם ואת זה יש לעשות על ידי יעוץ נטורופטי אישי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?