היי, יש לי שאלה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, יש לי שאלה.
    אילנה
    10/02/2011

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלתי, אך אנסה בכל זאת.
    השתחררתי מהצבא לפני שנתיים וכעת, אני מעוניינת לגשת לבחינה הפסיכומטרית.
    לפני תחילת קורס הפסיכומטרי השלמתי בגרויות במקצועות ההומניים ובמהלך קורסים אלה שמתי לב שאני לא מרוכזת למרות שאני מאוד רוצה להצליח אך פשוט לא מצליחה לשבת יותר מרבע שעה בלי לחפש עיסוקים אחרים. העתיד שלי חשוב לי מאוד ולכן הבחינה הפסיכומטרית נמצאת בראש סדר העדיפויות שלי. רציתי לשאול אם מסוכן ליטול ריטלין למשך שלושת החודשים הקרובים בלבד? אם כן, מה יהיו תופעות הלוואי החמורות יותר (מלבד כאבי ראש, כאבי בטן, ירידה במשקל וכד')? האם ישנו בסיס לתופעת ה"טיקים" עליה כולם מדברים בהקשר של ריטלין?

ועוד שאלה אם יורשה לי: מדוע במרכזי הערכה ובשאלוני 300 למיניהם המעסיקים שואלים על לקיחת ריטלין בעבר ובהווה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי, יש לי שאלה.

הוספת תגובה

• היי, יש לי שאלה. - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/02/2011

אילנה שלום רב,

מנסיוני עם הרבה מטופלים, ניתן בהחלט לשפר את הריכוז והזיכרון על ידי יעוץ נטורופטי אישי בקליניקה שלאחריו מותאמת למטופל תזונה ייחודית לשיפור פעילות המוח והזיכרון כמו גם פורמולות צמחי מרפא מצוינות אשר משפרות פלאים את היכולות הקוגניטיביות כולל חשיבה, ריכוז וזיכרון וללא כל תופעות לוואי. אני ממליץ מאוד על צמחי המרפא לאלו הסובלים מהפרעות קשב והתנהגות ולסטודנטים, כיוון שהשפעת הצמחים דומה לזו של התרופה אך ללא תופעות הלוואי ומחזירה את הגוף לאיזון הטבעי כך שגם לאחר הפסקת השימוש בצמחי המרפא השיפור מורגש לאורך זמן רב.

לגבי הריטלין, יש לו הרבה תופעות לוואי ובהן:

תופעות לוואי שכיחות: איבוד תיאבון, עצבנות, קושי להירדם. תופעות אלו חולפות בדרך-כלל.

תופעות לוואי נדירות (רובן מתרחשות אצל הרבה פחות מאחוז מהמשתמשים): חום, הזעה, בחילה, הקאה, כאבי בטן, סחרחורת, כאבי ראש, פריחה בעור, סרפדת, מצב רוח ירוד, חוסר מנוחה, התכווצות שרירים, יובש בפה, ראייה מטושטשת, אובדן משקל, שינויי לחץ דם, נשירת שיער.‏‏‏‏[6]

הריטלין (מתילפנידאט), עלול לגרום לחרדות, להזיות ולשינוי בתודעה.
    בזמן השימוש בתרופה אין לשתות יינות או משקאות חריפים.

הייתי מאוד ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי כיוון שאם את טוענת שאת סובלת מבעיות ריכוז ואת רוצה ללמוד מספר שנים חשוב לקבל יעוץ נטורופטי המתאים לך את צמחי המרפא לשימוש ממושך של כל זמן הלימודים שאת מתכננת,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו