אספירין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין.
    בתיה
    22/03/2011

שלום רב,

לפני כשנה עברתי ארוע מוחי קל מאד מאד, ממש מינורי.

נכון להיום אני נוטלת אספיריין במינון של 100 מ"ג, לפי מאמרים רבים שאני קוראת,הבינותי שאספירין יכול גרום לדימומים במוח, אי לכך שאלתי היא האם התרופה לא מסוכנת ? מצד אחד היא אומנם מעכבת הצמדת טסיות אך מצד שני אני עלולה לעבור משהו חמור לא פחות.

האמת שאני מאד חרדה ומאד פוחדת, מה דעתך ?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספירין.

הוספת תגובה

• אספירין. - תגובה

אילן ללבניקוב
    30/03/2011

בתיה שלום רב,

זה ידוע כי צריכה של גלולת אספירין אחת ליום מקטינה את הסיכוי ללקות בהתקף לב.

טרומבוקסנים הם שומנים הנמצאים בטסיות הדם (תרומבוציטים). הם תורמים להצטברותן של הטסיות ועל ידי כך לקרישת הדם, וכן להצרת כלי הדם (וזוקונסטריקציה, Vasoconstriction), דבר שגם הוא תורם לקרישת הדם. דיכוי ייצורם על ידי האספירין תורם, אם כך, לדילול הדם. רוב התקפי הלב נגרמים כתוצאה מקרישי דם תועים, הנתקעים בעורקים צרים וחוסמים את מעבר הדם לשריר הלב.
    אספירין ניתן גם לאנשים שלקו בשבץ מוחי, מטעמים זהים. עקב פעילותו של האספירין לדילול הדם ולמניעת קרישה, עלול להיווצר מצב של דימום יתר (מפציעות, למשל).

אני ממליץ לך להישמע להוראות הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום כיוון שהוא בדק אותך והחליט שמומלץ לך ליטול את האספירין לבריאותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו