קומדין ואינטחביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קומדין ואינטחביוטיקה
    גדי
    23/03/2011

בן 75. מטופל בקומדין 5מ'ג ליום.. עומד לעבור עקירת שיניים בגלל דלקת חמורה ורשמו לי מוקסיפן 500מ'ג X פעמים3 ביום עד עבור הדלקת.האם בתקופה בה אני לוקח אנטיביוטיקה להמשיך לקחת קומדין 5 או להקטין את הכמות או להפסיק לחלוטין.לפי הפרסומים אנטיביוטיקה גורמת לעליה של INR בגלל פעולה מול ויטמין K .
    מה לעשות כאשר הרופא המטפל לא ידע להדריך אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קומדין ואינטחביוטיקה

הוספת תגובה

• קומדין ואינטחביוטיקה - תגובה

אילן ללבניקוב
    29/03/2011

גדי שלום רב,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שישנה אינטראקציה בין המוקסיפן לבין הקומדין ובעיקר בגיל מבוגר. שילוב כזה עלול לגרום לדימומים ולהגברת פעילות הקומדין.

ראשית כל, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי שימוש נכון ב-2 התרופות בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.

שנית, חשוב לבדוק את ה-INR לעתים קרובות ולהתאים לפי הצורך את השימוש בקומדין, בעיקר בתחילת הטיפול באנטיביוטיקה ובסיומו.

חשוב לשים לב ולגשת לרופא במקרה ומתפתחים שינויים בהרגשה כגון: כאבי ראש, דימומים, נפיחות, סחרחורות ועייפות, דימומים בעת ציחצוח השיניים, שתן בצבע אדום או צואה שחורה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

בכל מקרה, חשוב ליידע את הרופא המטפל לגבי שילוב התרופות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו