שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אילת
    09/04/2011

יש לי התכווצות של שרירים בצוואר כרונית נתנו לי בקלוסל אני מאוד מפחדת להשתמש בזה כי אני צעירה ולא רוצה נזקים עתידיים
    השאלה שלי מה ההשחכות לעתיד של תרופה כזו ורשום שצריך להפסיק אותה בהדרגה כי אחרת יש בעיות זה אומר שאם אני שוכחת יום אחד לקחת זה מסוכן?
    והאם בקלוסל מרפה רק את השרירים בעמוד השידרה או את כל השרירים בגוף? כי אני פוחדת שיורפו לי שרירי הפנים ויהיה להם מראה נפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

אילת שלום רב,

בקלוסל היא תרופה מרפה שרירים הפועלת על מערכת העצבים המרכזית, כולל חוט השידרה. היא מקילה על עוויתות, התכווצויות וריפיון שרירים הנגרמים על ידי מחלות כמו טרשת נפוצה ופציעה בחוט השידרה. משתמשים בה גם לטיפול בעוויתות כתוצאה מפגיעה במוח, שיתוק מוחי או ארוע מוחי. למרות שתרופה זו אינה מרפאת מחלות אלה, היא מגבירה את כושר התנועה ומאפשרת מתן טיפולים אחרים, כגון פיזיותראפיה. הסבירות שבאקלופן יגרום חולשת שרירים נמוכה מזו של תרופות דומות, ותופעות הלוואי שלו, כגון סחרחורת ותרדמה, הן בדרך כלל זמניות.

אין סכנה אם את שוכחת לקחת כדור אחד ולגבי הפסקת התרופה יש לעשות זאת בהדרגה ותחת השגחה רפואית.

אם מדובר בשרירים תפוסים ניתן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל צמחי מרפא וקרמים טבעיים על בסיס גלוקוזמין וכונדרויטין המסייעים רבות בשחרור השרירים המכווצים ובחיזוק רקמות החיבור בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו