מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוהנחמן כהן13/04/2011
אני מטופל בתרופות נגד לחץ דם גבוה למעלה מ-20 שנה שכבר לא היו אפקטיביות
הרופא שלי רשם לי רפואה בשם ראסילז ואמר לי שהרפואה תתחיל לפעול לאחר שבועיים
לאחר 3-4 ימים התחלתי לסבול מכאבי ראש קשים ולמעשה הפסקתי לתפקד פיזית ושכלית ולחץ הדם עלה למספרים מטורפים 235, בעצת רופא הפסקתי לקבל את התרופה ואני משתמש בתרופות הישנות ובתוצאה סבירה.
שאלתי:לנוכחהמעלות המיוחדות של ראסילז האם אפשר להשתמש בו בנוסף לרפואות הרגילות?
מה המקור לטענה שהראסילז אפקטיבי רק לאחר שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
אילן ללבניקוב15/04/2011נחמן שלום רב,
התרופה ראסילז מיועדת: לטיפול ביתר לחץ דם. ראסילז שייך לקבוצה חדשה של תכשירים הנקראת "מעכבי רנין", העוזרת בהורדת לחץ דם גבוה.
מעכבי רנין מפחיתים את כמות האנגיוטנסין ןן שהגוף יכול לייצר. אנגיוטנסין ןן גורם לכלי. הדם להתכווץ וכך מעלה את לחץ הדם. הורדת כמות האנגיוטנסין גורמת להרפיית כלי הדם ולירידה בלחץ הדם.
לגבי תופעות הלוואי של התרופה:
תופעות לוואי שכיחות: שלשול
תופעות לוואי לא שכיחות : פריחה בעור, עליה ברמות האשלגן בדם.
תופעות לוואי המחייבות התייחסות מיוחדת:
תגובה אלרגית הכוללת נפיחות של הפנים, השפתיים, הגרון ואו הלשון, שעלולה לגרום לקשיי נשימה ובליעה - יש להפסיק ליטול ראסילז ולפנות לרופא מיד.
יש לדווח לרופא אם הינך נוטל:
• ציקלוספורין (תרופה המשמשת למניעת דחיית שתל במושתלים או למצבים אחרים כגון rheumatoid arthritisatopic dermatitis). ווראפמיל (תרופה המשמשת להורדת לחץ דם, להסדרת קצב הלב או לטיפול באנגינה פקטוריס).
• קווינידין (תרופה המשמשת להסדרת קצב הלב).
• פורוזאמיד (תרופה משתנת)
• קטוקונזול (תרופה המשמשת לטיפול בזיהומים פטרייתיים)
• תרופות משתנות אוצרות אשלגן
• תרופות המכילות אשלגן, תוספי אשלגן או תחליפי מלח המכילים אשלגן.
85-90% מהמטופלים חווים ירידה בלחץ הדם תוך שבועיים מתחילת הטיפול וככל הנראה זה הזמן שלוקח לחומר לפעול מבחינה פרמקולוגית,
השימוש בתרופה זו הוא אך ורק לפי הוראות הרופא ובמרשם רפואי,
שבת נהדרת וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?