מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרדילוק - די דחוף...שואלת08/05/2011
אני בת 38, סובלת מהפרעת קצב פרוזדורית. מעבר לכך בריאה בדכ.
התחלתי לקחת קרדילוק 5. הרופא הורה לי להתחיל בחצי כדור ליום (1.25 מג) ולהעלות בהדרגה בהתאם לתגובה.
1. לאחר כמה ימים התחלתי לסבול מעייפות. תוך כמה זמן אמור הגוף להסתגל כך שתופעות הלואי יעלמו?
2. אני לא זוכרת אם בהעלאת המינון ל 2.5 מג ביום אני צריכה לקחת כדור שלם פעם אחת או חצי כדור פעמיים ביום.
3. האם נינן ליטול קרדילוק בהריון?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - די דחוף... - תגובה
אילן ללבניקוב08/05/2011שלום רב,
לגבי מינון התרופה יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
הקרדילול (ביסופרולול), הוא חוסם בטא המשמש לטיפול בתעוקת חזה וביתר לחץ דם. בניגוד לחוסמי בטא אחרים הפועלים על הלב והריאות, ביסופרולול הוא חומר קרדיו-סלקטיבי, כלומר פועל בעיקר על הלב, על קולטנים מסוג בטא1. מכאן ערכו הרב לאנשים הסובלים מאסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס), או מחלות ריאה אחרות, אם כי יש לנקוט זהירות במקרים אלה. כמו כן, יחסית לתרופות אחרות, קיים סיכון נמוך יותר להתפתחות של היפוגליקמיה בחולי סוכרת, אולם יחד עם זאת יש לנטר בקפידה את רמות הסוכר בחולים אלו. אין להשתמש בתרופה במקרים הבאים: הלם לבבי, ברדיקרדיה, חסם-לב, הפרעות הולכה, אי-ספיקת לב חריפה, חסימה נשימתית חמורה.
לא ידוע לי על תופעת לוואי הקשורה בעייפות אך תוכלי לשאול זאת את הרופא המטפל שלך.
ממחקרים שנעשו בבעלי חיים עולה כי קיים סיכון מסוים לעובר. אין מספיק מידע לגבי בטיחות השימוש בתרופה בנשים הרות. יש לשקול את ייתרונות התרופה לעומת הסיכון לעובר ולהיוועץ ברופא המטפל לפני כן,
שבוע טוב וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?