קרדילוק - די דחוף...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרדילוק - די דחוף...
    שואלת
    08/05/2011

אני בת 38, סובלת מהפרעת קצב פרוזדורית. מעבר לכך בריאה בדכ.
    התחלתי לקחת קרדילוק 5. הרופא הורה לי להתחיל בחצי כדור ליום (1.25 מג) ולהעלות בהדרגה בהתאם לתגובה.
    1. לאחר כמה ימים התחלתי לסבול מעייפות. תוך כמה זמן אמור הגוף להסתגל כך שתופעות הלואי יעלמו?
    2. אני לא זוכרת אם בהעלאת המינון ל 2.5 מג ביום אני צריכה לקחת כדור שלם פעם אחת או חצי כדור פעמיים ביום.
    3. האם נינן ליטול קרדילוק בהריון?

תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרדילוק - די דחוף...

הוספת תגובה

• קרדילוק - די דחוף... - תגובה

אילן ללבניקוב
    08/05/2011

שלום רב,

לגבי מינון התרופה יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.

הקרדילול (ביסופרולול), הוא חוסם בטא המשמש לטיפול בתעוקת חזה וביתר לחץ דם. בניגוד לחוסמי בטא אחרים הפועלים על הלב והריאות, ביסופרולול הוא חומר קרדיו-סלקטיבי, כלומר פועל בעיקר על הלב, על קולטנים מסוג בטא1. מכאן ערכו הרב לאנשים הסובלים מאסתמה, דלקת סימפונות (ברונכיטיס), או מחלות ריאה אחרות, אם כי יש לנקוט זהירות במקרים אלה. כמו כן, יחסית לתרופות אחרות, קיים סיכון נמוך יותר להתפתחות של היפוגליקמיה בחולי סוכרת, אולם יחד עם זאת יש לנטר בקפידה את רמות הסוכר בחולים אלו. אין להשתמש בתרופה במקרים הבאים: הלם לבבי, ברדיקרדיה, חסם-לב, הפרעות הולכה, אי-ספיקת לב חריפה, חסימה נשימתית חמורה.

לא ידוע לי על תופעת לוואי הקשורה בעייפות אך תוכלי לשאול זאת את הרופא המטפל שלך.

ממחקרים שנעשו בבעלי חיים עולה כי קיים סיכון מסוים לעובר. אין מספיק מידע לגבי בטיחות השימוש בתרופה בנשים הרות. יש לשקול את ייתרונות התרופה לעומת הסיכון לעובר ולהיוועץ ברופא המטפל לפני כן,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו