מעוניין לדעת - דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניין לדעת - דחוף
    מתמודד
    08/05/2011

אני מוגדר פגוע נפש כתוצאה מהלם קרב.
    עד לא מזמן נטלתי סימבלטא 60 מ"ג ופרוקסול פורטה לשיכוח כאבים.
    היום מומלץ לי לצרף גם טופמקס 50 מ"ג בהדרגה אך בגלל התנגשות לא טובה בין הטופמקס לפרוקסול הומלץ לי טרמדקס 25 מ"ג.
    אשמח לדעת בהקדם ודי דחוף האם יכולה להיות בעייתיות בין התרופות, מהן תופעות הלוואי בין שתי התרופות יחד עם הסימבלטא ומה אסור לי לעשות בנוסף למה שכתוב בתווית?
    המון תודה
    המתמודד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעוניין לדעת - דחוף

הוספת תגובה

• מעוניין לדעת - דחוף - תגובה

טלי אנגור
    12/05/2011

שילוב סימבלטה, פרוקסול פורטה וטרמדקס עלול לגרום לסינדרום סרטונין כלומר עליה בלחץ דם, דופק מואץ ועוד. ממליצה להיוועץ שנית עם הרופא המטפל בך.

בברכה,
    מגר' טלי אנגור,
    יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת...

המתמודד
    15/05/2011

מה עלי לקחת לשיכוח הכאבים? טרמדקס? טרמאל? האם אילו באים בחשבון? או שמה גם הם חזקים מדי. מהן תופעות הלוואי משילוב טומקס, סימבלתא וטראמאדקס?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת... - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/05/2011

שלום רב,

ראשית כל ישנה אינטראקציה בין הטרמדקס לסימבלטה. השילוב עלול לגרום לתופעה הנקראת סינדרום סרוטונין המתבטאת בעצבנות, מתח, הזיות, בלבול, דופק מואץ, שינויים בלחץ הדם, רעד, כאבי בטן ובחילות.

כמו כן, ישנה אינטראקציה בין הסימבלטה לטופמקס. השילוב עלול לגרום לשינויים בנשימה ובמערכת העצבים המרכזית.

התרופות הנ"ל ניתנות רק על ידי הרופא המטפל ולכן חשוב להיוועץ בו לגבי המשך השימוש,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בגדול...

המתמודד
    15/05/2011

קודם כל המון תודה! אתם עוזרים לי מאוד!!!
    אז בגדול הייתם ממליצים (בלי להתחייב כמובן) להחליף את הסימבלטא לטפמקס ואת הפרוקסול לטרמדקס. בינהן יש התנגשות?

הכל נעשה תחת מעקב רפואי כמובן, אני רק רוצה להמשיך ולברר

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בגדול... - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/05/2011

שלום רב,

לגבי כל שינוי בתרופות או במינון יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל שלך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו