בן 40

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 40
    NUAV
    22/05/2011

שלום יש לי הקרחה גנטית ואני בו 40

לקחתי פרופציה מס שנים וכעת מינוקסי אין לי חוסרים תזונתים,

החלתי להפסיק שמוש בנטילת פרופציה בשלל החשש מלקיחת כדורים זמן כה ממושך

רציתי לדעת האם מעבר לתוסף דקל ננסי שעובד על אותו מנגנון של פינסטריד,ומונע הפיכת טסטסטורון לdht יכול לעשות תופעות לואי על הערמונית

האם מי שלקח פרופציה קבל סרטן אלים יותר של הערמונית

אני מעונין בלקיחת תוסף טבעי ולא כימי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 40

הוספת תגובה

• בן 40 - תגובה

אילן ללבניקוב
    22/05/2011

שלום רב,

במסגרת הטיפול הנטורופתי חשוב ראשית להבין מהו הגורם להתקרחות או לנשירת השיער. מטרת הטיפול הנטורופתי לטפל בבעיה. מכיוון שהתקרחות או נשירת שיער היא רק הסימפטום, יש להגיע לשורש הבעיה ולטפל בה בהתאם. שלב ראשון לאבחנה הוא לעשות בדיקות דם מקיפות לשלול חסר ברזל, תת פעילות או יתר פעילות של בלוטת התריס ומצב בריאותי כללי. בנוסף עורך הנטורופת תשאול מקיף לגבי ההיסטוריה הבריאותית, רמות מתח והרגלי תזונה. במידה וההתקרחות מסיבית וצורתה איים-איים יש לשלול אצל רופא עור המצאות של פטרייה.

במידה וקיימים חסרים תזונתיים יש לשדרג את התזונה לתפריט תזונתי מפורט שיכלול את כל המרכיבים החיוניים לגוף. במידה ויש חסרים בבדיקות דם יש לשקול לתת תוספי תזונה. כמו כן יש לבדוק אם קיימת ספיגה תקינה של מערכת העיכול. ספיגה לא תקינה תוביל לחסרים תזונתיים גם אם התפריט התזונתי מאוזן.

לגבי הדקל הננסי, מחקרים הורו על כך שהדקל הננסי עובד למעשה בצורה דומה לזו של פרופסיה.
    ראשית הוא מוריד את רמות ה-DHT בגוף ע"י חסימת ה- 5 אלפא רדוקטז.
    שנית הוא חוסם את אתרי הרצפטורים בממברנות התא, עובדה החיונית לספיגת ה-DHTבתא.
    למרות שלא בוצעו מעולם מחקרים של דקל ננסי בהקשר של שיער ,
    בוצעו מחקרים בנוגע לטיפול מחלת הפרוסטטה.
    הן מחלת הפרוסטטה והן נשירה גנטית תלויות בהיווצרות ה-DHT ומכאן הקשר ההדוק.
    כאשר טסטסטורון בא במגע עם אחד מהאנזימים 5 אלפא רדוקטז הוא מומר ל-DHT.
    זקיקי שיערות הרגישים ל-DHT נוטים ליפול כאשר הם נחשפים אליו.

חסימת ה-DHT עוצרת את השפעתו כחוסם אספקת דם לזקיקי השיער ובאופן זה מונעת ומעכבת דילול שיער והתקרחות. במקביל גם נמנעת היווצרות שיער במקומות לא רצויים כמו אף, אוזניים וגב.

נכון להיום לא נמצא שהפרופסיה (פינסטריד) גורמת לסרטן.

אני ממליץ לך על יעוץ נטורופטי הכולל שמפו אורגני ללא חומרים משמרים, תזונה אישית לחיזוק שורשי השיער וצמחי מרפא המונעים נשירה ומחזקים את השיער בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נתת קרדיט בדברייך.. המקור - רעמה

בעל אתר רעמה
    27/07/2011

זיהיתי חלק מהמשפטים שכתבת כלקוחים מהמאמר הראשי של אתר ומהמאמר של הדקל הננסי. באתר שלנו רשום בפירוש לא להעתיק תוכן ללא רשות. לפחות תן קרדיט, מה גם שהייתי מצפה ממישהו עם השכלה אקדמאית לחקור זאת בעצמו ולוודא את הנתונים ממקורות מוסמכים יותר (לא חסרים אתרים אוניברסיטאיים באנגלית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו