קונטרולוק, פלויקס, אספירין (קרטיה), קרסטור, ג'נוביה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונטרולוק, פלויקס, אספירין (קרטיה), קרסטור, ג'נוביה
    אילן ללבניקוב
    27/06/2011

שלום,

לפני כשנתיים היה לי אירוע לבבי ובוצע לי צינתור עם השתלת סטנט מפריש תרופה. מאז אני נוטלת מספר רב של תרופות: קונטרולוק, פלויקס, אספירין (קרטיה), קרסטור, ג'נוביה (לסוכרת שהחלה מאז שהחלתי ליטל את כל התרופות הנ"ל), אלטרוקסין (תרופה זו נטלתי גם הרבה לפני האירוע הלבבי), קרדילוק, טריטריס קומפ, טילופטיק.
    כשהתחלתי ליטול את התרופות נאמר לי שעלי לקחת את הקונטרולוק כיוון שאני נוטלת תרופות רבות נוספות והקונטרולוק מגן על הקיבה. כמו כן, לפעמים יש לי "רפלוקס" (מעין פליטה קטנה) אך זה לא קורה לעיתים קרובות.

שאלותיי לגבי הקונטרולוק:
    1. רופאת הסוכרת אמרה פעם שהיא לא מבינה למה אני עדיין צריכה לקחת קונטרולוק כי זה מיועד יותר רק לתקופה מצומצמת כשמתחילים ליטול את שאר התרופות. מצד שני רופאת הגסטרו הציעה כן לקחת את הקונטרולוק. ברצוני להבין האם נטילת הקונטרולוק בדרך כלל היא רק על מנת "למנוע" תחושה לא נעימה של צרבות, או שהקונרולוק נדרש גם מעבר לכך? אם זה רק כדי "למנוע" תחושה לא נעימה, אז אולי אני יכולה להקטין את המינון כל עוד אני ארגיש טוב?
    2. הבנתי שזה לא טוב ליטול את הקונטרולוק יחד עם הפלויקס והקרטיה. את הפלויקס והקרטיה אני נוטלת בבוקר. האם את הקונטרולוק אני יכולה ליטול בערב (כפי שהציע לי אחד הרופאים)?
    3. מה מרווח הזמן הקצר ביותר שחייבים לשמור בין נטילת קונטרולוק לבין נטילת פלויקס וקרטיה? ומה לוקחים קודם - את הקונטרולוק או את הפלויקס והקרטיה?
    4. ניסיתי יום אחד שלא ליטול את הקונטרולוק והיו לי כאבי בטן. האם אי-נטילת הקונטרולוק יכול לגרום לכאבי הבטן?

אודה לתשובה,
    בברכה,
    רונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונטרולוק - תגובה

טלי אנגור
    28/06/2011

הקונטרולוק הינו קו הגנה ראשון ממשפחת ה PPI לקיבה כשנוטלים תרופות מסוג אספרין או פלוויקס וזאת כדי למנוע בעיות ב G.I : בחילות, הכאות, כאבי בטן. לכן כשאינך נוטלק את הקונטרולוק ואינך נוטלת אספרין אזי נגרמים לך כאבי בטן.יחד עם זאת נטילת תרופות ממשפחת ה PPI כגון אומפרדקס וקונטרולוק (במידה יותר מעטה) עלולה להקטין את יעילות של פלוויקס ולכן מומלץ לעבור לתרופות להגנה על הקיבה ממשפחת ה H2 אנטגוניסט כגון פמוטידין.

בברכה, מגר' טלי אנגור,
    יועצת תרופתית, רוקחת מורשה, מומחית לכימיה תרופתית ונטורופתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

רונית
    28/06/2011

תודה על התשובה.
    אודה על תשובות גם לשאלות הבאות:
    1. אם אני נוטלת את הפלויקס, אספירין וקונטרולוק בבוקר, באיזה סדר כדאי ליטול את התרופות ומה מרווח הזמן שמומלץ להפריד בין תרופה אחת לאחרת?
    2. האם ניתן ליטול את האספירין והפלויקס בבוקר, ואת הקונטרולוק ליטול בערב?
    3. האם לאחר תקופה שבה הבטן "התרגלה" לשאר התרופות (פלויקס, אספירין וכו') ניתן להפסיק ליטול את הקונטרולוק? למשל אחרי חצי שנה?

אודה לתשובה,
    בברכה,
    רונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

טלי אנגור
    29/06/2011

1. לא מומלץ ליטול במקביל קונטרולוק ופלויס
    2. ראי נא הסברי בתשובה הקודמת
    3. ראי נא הסברי בתשובה הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו