מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CVA ופעילות גופנית.דנה19/07/2011
שלום,
אני מדריכת עיצוב וחיטוב הגוף.יש לי מתאמנת כבת 65+ שעברה הרבה אירועיים מוחיים בעבר.
קודם כל, ברצוני לדעת האם מותר לאנשים שעברו שבץ מוחי מותר לעשות פעילות גופנית?
במידה וכן, הייתי רוצה לדעת האם מותר לה לבצע פעילות גופנית ברמת קושי בינונית הכוללת תרגילים עם משקולות,גומיות,כדורים וכו'.
האם יש מנחים כגון שכיבה על הגב,ישיבה או עמידה שבהם היא צריכה להימנע מתרגילים מסויימים?
האם ישנה סכנה לאנשים שעברו אירועיים מוחיים לשכב על הגב ולבצע תרגילים כאשר הרגליים ישרות למעלה לכיוון התקרה?
אודה מאוד לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CVA ופעילות גופנית. - תגובה
אייל קליין23/07/2011בגדול מותר ורצוי לבצע פעילות גופנית לאחר ארוע מוחי אך יש להקפיד לבצע את הדברים באופן בטיחותי. ראשית להקפיד על נושא שיווי המשקל גם בעמידה וגם בישיבה על מנת למנוע נפילות.
שנית יש להיוועץ ברופא המטפל בנוגע לרמת הקושי המותרת בהתאם לבריאות הכללית של אותה גברת. גורמים כמו ל"ד ומצב לבבי יכולים להשפיע על מידת העומס המותר.
במידה ונושאים אלה מטופלים ומאוזנים ניתן בהחלט לבצע פעילות גופנית גם תחת התנגדות על מנת לחזק את הגוף.
בעיקרון אני ממליץ להימנע מהמנח שאת מתארת.
כמו כן, במידה ולאותה גברת יש תבניות תנועה פתולוגיות למשל, שהיד מתקפלת תך כדי מאמץ וכדומה יש להשתדל להימנע מאותן תנועות ולעבוד בעומסים שאינם מגבירים אותן.
מקווה שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)