התעייצות להמשך סימפטומי חולשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעייצות להמשך סימפטומי חולשה
    סטודנט מוטרד
    24/07/2011

שלום רב,
    אני בן 26 בריא בד"כ ולפני כחודשיים כתבתי כאן בפורום על תופעות של רדימויות ברגליים וידיים לסירוגין כולל הרגשות של חולשה ו"ריחוף".
    מאז עברו חודשיים,הייתי מאושפז בסורוקה יומיים,הרופאים טענו כי אין לי בעיה ניאורולוגית,בוצע CT מוח-נמצא תקין,המליצו על ביצוע EMG וMRI עמוד שדרה צווארי.
    קיבלתי גם לשתות טריבמין.
    לאחר כשבועיים מאז השחרור הרדימויות עברו,וגם תחושות הריחוף הפסיקו.
    קרוב לחודש הרגשתי בריא ורגיל לחלוטין.למזלי זה בדיוק היה בתקופת המבחנים.
    כמובן שגם הפסקתי לשתות את הטרימבין כי גם הגיעו תוצאות B12 מסורוקה והתוצאה היתה תקינה.

היום אני כבר כשבוע שוב חש חולשה גדולה בכל הגוף שבאה והולכת,חולשה בעיקר בשרירי הידיים,מתעורר עם כפות ידיים חלשות נורא,מרגיש הרגשה של חוסר תחושה/כאילו עומד להרדם בשני הזרועות,לפעמים ברגליים,מלווה בתחושות של חוסר פוקוס(דומה לריחוף שהיה לפני חודש וחצי).
    לפעמים יש מן דקירות כאלה באצבעות הידיים,אבל עובר מהר,לפעמים כמו לחץ על כל היד,באזור המרפק,שרירי היד...

עשיתי בנתיים EMG רגליים וידיים שיצאו תקין.
    עשיתי גם מחט EMG בדיקת שירירים לידיים ורגליים שגם יצאו תקין.

גם הניאורולגית שלי וגם הניאורולוג שעשה EMG טוענים כי ייתכן ומדובר בוירוס שהשפיע על העצבים והם נתנו לדעת על כך...
    הבעיה שזה שוב חזר,קצת שונה אבל עדיין מרגיש חלש ומוזר.

הייתי אצל אורטופד,עשיתי מיפוי עצמות,מחכה לתשובה.
    האם ייתכן שכל זה מגיע מהגב?לא כואב לי בד"כ,לפעמים אבל לעתים רחוקות.
    עמוד שדרה צווארי?
    MRI מוח?

מה הייתם ממליצים?
    יש לי תור לניאורולוגית בעוד שבוע,אני פשוט לא רגוע עם כל התופעות ודי קשה להתעלם מהם.אני מתפקד רגיל אך בהחלט מרגיש רע.
    אפילו חזרתי לשתות טרימבין,לא יודע אם יש בכך צורך.
    שתיתי כמה פעמים אקמול צינון גם השבוע,כי חשבתי שאולי מדובר בוירוס...זה לא מרגיש ככה אבל בכל זאת.
    אציין שגם ביומיים האחרונים היציאות מאוד רכות והיום היה שלשול.
    איזה כיוונים יכולים להיות?

תודה רבה מראש.
    רומן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסות,תודה!

סטודנט מוטרד
    27/07/2011

אציין כי בבדיקת EMG שבוצעה ברגליים נרשם :
    רדיקולופטיה בגובה S1 ללא עדות לנרופטיה.

בימים האחרונים יש לי ממש כאבים בזרועות,גם באצבעות,גם בכפות ידיים.
    בשריר הדו ראשי.
    כאבים עמומים כאלה,כמו כאבי עצמות.אבל גם במקביל כאילו חוסר תחושה כזה.
    זה ממש מציק.
    זה לפעמים נמשך שעות..
    לעיתים כאבי צוואר וגב תחתון,בעיקר לאחר מנוחה/ישיבה ממושכת.
    אתמול אחרי ישיבה ממושכת הרגשתי חולשה חזקה ברגליים כשירדתי במדרגות...

מחר אני אקבל תוצאות של המיפוי עצמות,שבוע הבא תור לנאורולוגית.

אשמח לכל חוות דעת,איזה כיוונים יכולים להיות והאם יכול להיות שכל זה נובע רק מחרדה ו/או תגובות של הגוף ללחץ וכו'...?

הייתכן?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעייצות להמשך סימפטומי חולשה - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    03/08/2011

שלום,

יש כמה אופציות כמובן.
    א. יכול להיות משהו דומה לפעם הקודמת - למרות שלא קיבלת אבחנה, אולי זה היה היפרונטילציה - כאשר נושמים עמוק או מהר מדי יכול להיות תופעות כמו התיאור שלך
    ב. בקשר לוירוס - אני לא כל כך יודע למה הנוירולוגים התכונו - אבל יש חיידק שגורם לשלשול וגם יכול לגרום לתגובה של הגוף אונטאימונית - זאת אומרת מערכת החיסון תוקפת את מערכת העצבים - אך אז החולשה ממש בשרירים וזה יכול להיות קשה ללכת או לתפקד עם כפות הידיים.

בכל מקרה חשוב מאוד שתלך להיבדק (דחוף) על יד נוירולוג על מנת, בעיקר, לשלול את אופציה ב - שאף יכול להיות דבר רציני.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה,לאחר ביקור אצל הרופא

סטודנט מוטרד
    04/08/2011

שלום רב,
    ושוב תודה על התגובה.

הייתי אצל הניאורוליגית אתמול,סיפרתי לה הכל,היא בדקה אותי,ולאור בדיקה כללית תקינה,EMG תקין,בדיקת מחט תקינה,בדיקות דם כנ"ל היא שלחה בקשה לביצוע MRI מוח.

כי לאור התופעות של "ריחופים" מדי פעם שחזרו בשבועות האחרונים,וכנ"ל גם נימולים טוענת כי זה הדבר הבא שצריך לבדוק.כי הסימפטומים שהיו לפני חודשיים חזרו.

האמת שאני חייב לציין כי יש ימים שאני מרגיש כמעט רגיל לחלוטין,יש ימים שיש יותר הרגשות של חולשה/נימול/ריחוף.
    קרה מספר פעמים שהריחוף/חוסר פוקוס הביא למצב שהרגשתי שהתנועות שלי הן חדות ולא חלקות כזה,כאילו אני עושה הכל קצת לאט...הרגשה מוזרה כזאת,שלאחר זמן מה עוברת.
    בגדול אני מתפקד יום יום רגיל,עובד לומד והכל רגיל.
    בבוקר יש תמיד חולשה בכפות ידיים.

היא טוענת כי עדיין לאו דווקא יש איזושהי דלקת או בעיה,וכי MRI מוח יתן תשובה,אבל היא גם אמרה שבהחלט יכול להיות שהכל מגיע על רקע פסיכיוזי(לא יודע אם אמרתי את זה נכון),כביכול מחרדה וכו'...

אשמח לדעתך לגבי הMRI מוח,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה,לאחר ביקור אצל הרופא - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    04/08/2011

שלום,

אני מסכים עם הרופאה. יכול להיות משהו קשור לחרדה, אבל בכל מקרה עדיף לעשות את הבדיקות לשלול "דלקת" או כל ממצא אחר שאפשר לראות ב- MRI מוח.
    עכשיו אני מבין שהסימפטומים לא מחמירים ואף יש ימים כמעט ללא סימפטומים בכלל. זה מאוד נגד האופציה שיש דלקת או חיידק שמשפיע על העצבים ההיקפים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו