מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנערה31/07/2011
אני בת 16 כיום. בלידה שלי מה שקרה זה שלאמא שלי היה טכיקרדיה והיא איבדה הכרה באמצע הלידה כשהראש שלי היה בחוץ, וכתוצאה מזה ניזוקו העצבים שלי בעמוד השדרה.
עשו לי אולטסאונד ראש וגילו שאין לי פגיעה מוחית. אבל כל השרירים שלי היו מקווצים והיו עקומים. לאחר טיפולים של כשנתיים הכל נפטר ולמעשה כשעלינו לישראל (כשהייתי בת 3) כבר אי אפשר היה לזהות את מה שהיה לי. יש לי 2 שאלות:
1. מהלידה אני סובלת מהרטבת לילה, האם זה יכול להיות קשור לפגיעה בלידה?
2. יש לי בעיות קשות בריכוז במבחנים ואני לא מצליחה לסדר תשובה בראש והציונים שלי נפגעים מזה קשות. אני לא מצליחה כמעט אף פעם לנסח תשובה גם בבית, היכן שאין תנאי לחץ. ולוקח לי המון זמן בכדי לענות על שאלות ויוצא מצב שגם אחרי תוספת של 25% מהזמן של המבחן (שקיבלתי מהבית ספר, לא עשיתי אבחון) עדיין אני לא תמיד מספיקה לסיים. בנוסף, לפחות פעם במשפט אני מבלבלת אותיות בסדר שלהן במילה, או מחליפה לדוגמא את האות ת' באות ל' ואת האות נ' באות ר' ועוד שילובים גם כשהמילים שיוצאות לא הגיוניות. האם זה יכול להיות קשור לפגיעה בלידה גם?
מצפה בקוצר רוח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד02/08/2011ההפרעות ברכוז קשורות כנראה להפרעת קשב וריכוז שיש לך מאד כדאי לעשות אבחון בכוון זה ויתכן וטיפול בריטלין יעזור מאד .
לגבי הרטבת לילה לא נראה לי כי יש פגיעה בחוט שדרה מכיון שאם יש פגיעה בחוט זה יגרום להרטבות במשך כל שעות היום אבל כדיא להתיעץ עם אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)