שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נערה
    31/07/2011

אני בת 16 כיום. בלידה שלי מה שקרה זה שלאמא שלי היה טכיקרדיה והיא איבדה הכרה באמצע הלידה כשהראש שלי היה בחוץ, וכתוצאה מזה ניזוקו העצבים שלי בעמוד השדרה.
    עשו לי אולטסאונד ראש וגילו שאין לי פגיעה מוחית. אבל כל השרירים שלי היו מקווצים והיו עקומים. לאחר טיפולים של כשנתיים הכל נפטר ולמעשה כשעלינו לישראל (כשהייתי בת 3) כבר אי אפשר היה לזהות את מה שהיה לי. יש לי 2 שאלות:
    1. מהלידה אני סובלת מהרטבת לילה, האם זה יכול להיות קשור לפגיעה בלידה?
    2. יש לי בעיות קשות בריכוז במבחנים ואני לא מצליחה לסדר תשובה בראש והציונים שלי נפגעים מזה קשות. אני לא מצליחה כמעט אף פעם לנסח תשובה גם בבית, היכן שאין תנאי לחץ. ולוקח לי המון זמן בכדי לענות על שאלות ויוצא מצב שגם אחרי תוספת של 25% מהזמן של המבחן (שקיבלתי מהבית ספר, לא עשיתי אבחון) עדיין אני לא תמיד מספיקה לסיים. בנוסף, לפחות פעם במשפט אני מבלבלת אותיות בסדר שלהן במילה, או מחליפה לדוגמא את האות ת' באות ל' ואת האות נ' באות ר' ועוד שילובים גם כשהמילים שיוצאות לא הגיוניות. האם זה יכול להיות קשור לפגיעה בלידה גם?
    מצפה בקוצר רוח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    02/08/2011

ההפרעות ברכוז קשורות כנראה להפרעת קשב וריכוז שיש לך מאד כדאי לעשות אבחון בכוון זה ויתכן וטיפול בריטלין יעזור מאד .
    לגבי הרטבת לילה לא נראה לי כי יש פגיעה בחוט שדרה מכיון שאם יש פגיעה בחוט זה יגרום להרטבות במשך כל שעות היום אבל כדיא להתיעץ עם אורולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו