מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פולינוירופתיה אקסונלית -מאיפה ולאןגל03/08/2011
אני מתעניינת מהם הגורמים , השלכות,והתוצאות של פולינוירופתיה .
יש לי נימול באצבעות הרגליים , הן מכופפות רוב הזמן באופן לא רצוני וזה מפריע מאוד בהליכה . גילו שיש לי פולינוירופתיה אקסונלית קשה (הוכח כתוצאה מ-2 בדיקות EMG ) . נאלצתי לחזור על ה-EMG כי בדקו אותי שני נוירולוגים ולא מצאו שיש לי בעייה נוירולוגית לפי הבדיקה הידנית . הנוירולוג האחרון חשב שאולי הבדיקה הראשונה היתה טעות כי יש בעיית הולכה בגלל בצקת ושלח אותי גם לבדיקת דופלר שנמצא בעיקרון תקין למעט חלק קטן מהוורידים השטחיים . בבדיקת EMG האחרונה גם עשו לי בדיקת מחט וכך נכתב : "הודגמו סימני ראינרבציה בכל השרירים שנבדקו , תמונה זו מתאימה לשינויים משניים לפולינוירופתיה ".היות ואין לי סכרת וככל הנראה גם אין מחסור ב-B12 הרופא האחרון אמר שהתמונה של ה-EMG האחרון יותר מסתדר לו עם כאבי גב ...מאשר כאבי רגלים שאני מדווחת עליהם . ושאל אם יש לי כאבי גב תחתון . באותו רגע אמרתי שלא ... אבל אכן יש גם כאבי גב אלא שמשום מה התעלמתי מהם בגלל הבעייה באצבעות הרגליים ...בגלל שאמרתי לרופא הנוירולוג שאין לי כאבי גב , אז שלח אותי לעשות ניקור מותני כדי לברר את מקור הבעייה , כי אמר שאני יחסית צעירה - גיל 54. האם כדאי לעשות את הניקור המותני רק כדי לחפש את מקור הבעייה? האם זה לא מסוכן יותר לעשות את הבדיקה הזאת מאשר לשער מה הסיבה , אם הייתי אומרת לרופא שאכן יש לי כאבי גב תחתון , מה היתה המסקנה שלו ? . מה יכול להיות הגורם לפולינוירופתיה כזו , האם זה יכול להיות תוצאה של החמרה במצב אחרי תאונה . או שזה מחלה שאינה קשורה בתאונה ? מה צפוי לי אם לא אטפל בזה . השאלה גם אם יש בכלל טיפול לזה גם אם אעשה ניקור מותני ואדע מה הסיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולינוירופתיה אקסונלית -מאיפה ולאן - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן03/08/2011שלום,
קודם כל יש גם מספר בדיקות דם שבדרך כלל עושים לפני ניקור מותני. וגם ניקור מותני לרב הבנתי יותר מתאים לסוג הנוירופתיות מסוג demyelinating ולא אקסונלית.
אם יש לך כאבי גב וגם בגיל שלך אפילו כאשר אין כאבי גב, זה גם כדאי לעשות בדיקות MRI עמוד השדרה על מנת לשלול מקור אורטופדי.
מצד שני, ניקור מותני זה לא פרצדורה מסוכנת, ובהחלט יש דברים שאפשר לאבחן ככה ולטפל בהם בהקדם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)