מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של למיקטלשרה08/08/2011
שלום ,אני בת 33 ,לפני 13 שנים חליתי באיפילפסיה וטופלתי בדפלפט 400 מ"ג , באוגוסט 2007 עקב נישואיי הוחלפה לי תרופה מדיפלפט ללמיקטל ( 100* 2) באופן הדרגתי תוך כדי הורדת מינון דפלפט והעלאת מינון למיקטל, כ 4 או 5 שבועות אחרי נטילת למיקטל התנפחו לי הבלוטות בצוואר הופיע חום ופריחה אדומה על הגב והפנים
הנוירולוג לא הסביר לי תופעות לוואי של למיקטל , רופא המשפחה רשם לי אנטיביוטיקה
ורופא אלרגיה פירש פריחה כרגישות לאנטיביוטיקה
נטלתי למיקטל במשך שנתיים וחצי
, משנודע לי כ דרך אינטרנט כי י חום פריחה והתנפחות בלוטות הן תופעות לוואי קטלניות של למיקטל הפסקתי נטילת תרופה ב מרץ 2010 על דעת עצמי
יש לציין כי ב 2009 הופיעו אצלי כאבי חזה פרקים כאבי גב ובחילות ומאז כל פעם מתווסף לי כאב בכל חלקי גופי , הופעת אפטות בפה , כאבי ראש ,תחושת גירוד
ולפני שבוע התווסף לי תחושת כבדות ברגליים כשקמה ממיטה וכיחלון מתחת לציפורני רגל ,
שאלה שלי איזה נזק יכול להיגרם עקב נטילת הלמיקטל ? והאם כאבים אלה כתוצאה מנטילת למיקטל "? איזה בדיקה יש לעשות כדי לברר אם זו השפעת למיקטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של למיקטל - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן28/08/2011שלום,
קשה לדעתו בוודאות האם מדובר באלרגיה (רגישות) ללמיקטל או לאנטיביוטיקה - אני מניח שלא לקחת את האנטיביוטיקה הזאת לפני כן. עצם עובדה שלא היו סימפטומים עד 4 או 5 שבועות לאחר לקיחת למיקטל גם מעלה את הסיכון שאולי באמת זה היה זיהום כלשהו (אולי דלקת גרון) ולא רגישות ללמיקטל.
עצם העובדה שהמשכת לקחת למיקטל לתקופה של יותר משנתיים גם לדעתי די מוריד את הסיכוי שמדובר ברגישות ללמיקטל.
אני תוהה שבדיקות להוכיח האם מדובר ברגישות לתרופות צריכות להיבצע צמוד לסימפטומים ולקיחת התרופות. אפשר להתיעץ שוב עם רופא אימונולוג.
לדעתי הדבר הנכון ביותר זה להיות זהיר ולקחת משהו אחר לאפילפסיה וגם להימנע מהאנטיביוטיקה שקיבלת אז.
לגבי הסימפטומים החדשים ... מומלץ להתיעץ עם רופא משפחה שוב. זה יכול להיות הרבה דברים ולאו דווקא קשור לתרופות שלקחת בעבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)