צריכה עזרה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה....
    מודאגת
    10/08/2011

הי,
    אנח חיה בחו"ל, סובלת ממיגרנות בעיקר סביב הווסת או הביוץ ..שברב המקרים אקמול וקפה שחור פותרים. לפני חודש עברתי בדיקת MRI מוח שהיתה תקינה עקב תחושת הירדמות קלה צד ימני של הפנים שליטה תקינה של השרירים ללא שינוי בשני צידי הפנים . הבדיקה הנוירולווגית היתה תקינה לחלוטין. לאחר כשבוע עברתי את ה-MRI שיצא תקין תוך כדי היו לי כאבי ראש. לאחר כשבוע וחצי נעלם הנוירולוג טען כי זה חלק מהמיגרנה.
    לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח אפנדציט לא צפוי אשר אחריו הרגשתי מעין אאורה (כמו שיוצאים לשמש ונכנסים חזרה לתוך בית והאור מפריע) יחד עם כאבי ראש. הרופא המנתח טען כי בשילוב כל האנטיביוטיקה שקיבלתי והשפעת ההרדמה הכללית זה נורמלי. חייבת לציין כי הייתי בתקופת הווסת מה שיכול להסביר את כאבי הראש. עבר לאחר כמה ימים כאשר סיימתי את האנטיביוטיקה..
    לפני כיומיים בערך חזרה לי תחושת האור המפריע. הייתי אצל רופא עיניים בבדיקה מקיפה. הכל תקין בדיקות דם תקינות...
    אני שוב יומיים לפני הווסת, ואכן מלווים את האאורה הזאת גם כאבי ראש אך לא תמיד.לפעמים זה לפני ואז מופיע כאב הראש.
    מה עליי לעשות? מה אני צריכה לבקש שיבדקו?
    האם יכול להיות משהו רציני יותר כמו טרשת או אירוע מוחי? למרות שמבחינה פיזית אני מרגישה ממש בסדר... אני פוחדת כי אני לא בארץ ויכולה להסביר את עצמי בצורה רהוטה
    אם הMRI היה תקין זה אמור להרגיע אותי?
    האם יש קשר בין התחושה לבין האירוע עם הפנים או שזה יכול להיות מקרי לחלוטין?
    מתנצלת על האורך היה חשוב לי לתת תמונה מלאה

אשמח אם תוכל להנחות אותי כיצד להתקדם ומה ללעשות

תודה ומעריכה מאוד
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה....

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

מודאגת
    10/08/2011

אני בת 33 .... בריאה בד"כ מלבד כאבי הראש ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה.... - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    28/08/2011

שלום,

התחושה שאת מתארת שהאור מפריע לך נקראת פוטופוביה - שזה אומר רגישות לאור. זה יכול להופיע במכה מצבים כולל דלקת קרום המוח, אבל היות שזה מופיע יחד עם כאבי ראש ואת יודעת שיש לך מגרינה אז ההסבר הסביר ביותר שזה קשור למגרינה. האמת היא שזה סימפטום מאוד נפוץ ואופיני למגרינה.

לגבי התחושה המוזרה בפנים - אי אפשר להגיד ב- 100% אבל אני גם נוטה להגיד שזה קשור למיגרנה. למרות שזה הרבה פחות נפוץ מפוטופוביה יש אאורה של מיגרנה שגורמת לכל מיני הפרעות תחושה (ואפילו סימפטומים חמורים יותר). במידה ויש עדיין כאב ראש בזמן שההפרעה בתחושה חולפת או שיש כאב ראש לאחר התופעה אז זה מתאים למיגרנה.

בכל מקרה אני ממליץ שתפני לנוירולוג על מנת להיכנס יותר לעומק, להיבדק ולשקול בדיקת MRI מוח.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו