מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת T.M.Sעופרי31/08/2011
שלום רב,
אני חיילת בת 20. לפני כ 10 חודשים במהלך קורס צבאי חשתי תוך כדי ריצה כאב עז באיזור מפשעה ימין.
מאז, עברתי סדרה ארוכה של בדיקות ובכלל זה :
מיפוי עצם , M.R.I ארטרו, צילומי רנטגן, C.T. אגן, עמוד שדרה ובטן, US מפשעתי , בירור ראומטולוגי כולל, בדיקת EMG ו NCT. בכל הבדיקות הנ"ל נשללו ע"י : אורטופדים , כירורגים, ראמטולוג פגיעה מסוג קרע בלברום ובקע מפשעתי כלשהו וכמו כן, כל ממצא העשוי להסביר כאב כה חזק ממנו אני סובלת.
קיבלתי סוגים שונים של תרופות לשיכוך הכאבים, כגון: ארקוקסיה 90 מ"ג, אטופן 600 מ"ג, אופטלגין נוזלי, זלדיאר ואף אחת מתרופות אלה לא הועילה להקלת הכאבים.
לאחרונה, התחלתי בטיפול בתרופה בשם : קטאדלון (KATADOLON) במימון של חצי כדור בכל יומיים, אשר הקלה עלי את הכאב במפשעה בצורה די משמעותית.
לאחרונה, הופניתי לבדיקה אצל נוירולוג שלאחר התייעצויות רבות, העלה את האפשרות שניראת לו כסבירה שכאבי מקורם ב :
תסמונת T.M.S.
אודה לך באם תספק לי אינפורמציה :
1. מה משמעותה של תסמונת זו (T.M.S) ?
2. מה דרכי הטיפול בתסמונת?
3. האם לתסמונת זו עלולות להיות השלכות על המשך שירותי בצה"ל?
4. היכן אוכל למצוא מידע לקריאה בעברית אודות התסמונת?
פונה אני אליך משום שהנוירולוג המטפל בי, מסר לי מידע זה טלפונית מספר שעות לפני שהמריא לחו"ל לתקופה של חודשיים, ונותרתי עם האפשרות שאני לוקה בתסמונת מבלי לדעת את המשמעויות כאמור לעיל.
אודה לך מקרב לב באם תועיל להתפנות ולסייע לי ולפזר מעט את הערפל שהנני נתונה בו עקב המידע הלא ברור.
בכל מקרה, אברכך בחודש טוב
שנה טובה ומבורכת,
עופרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת T.M.S - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן26/09/2011שלום,
לא נתת לי הרבה מידע על מה שהנוירולוג אמר.
יכול להיות שהוא התכון ל- transverse myelitis syndrome. אבל צריך MRI של חוט השדרה להכיח את הדבר ובדרך כלל יש גם ממצאים ספציפיים בבדיקה הנוירולוגית.
מצד שני זה נשמע קצת מוזר שהוא נתן אבחנה כזאת בטלפון בלי להגיד לך לעשות MRI.
אולי כדאי לך להתיעץ עם רופא נוירולוג אחר מאזר לחכות חודשיים?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)