צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צוואר
    סיגלית
    11/07/2012

שלום, מדוע יש לי החמרה קשה לאחר עיסוי בצוואר ולאחר שחייה?

תמיד לאחר עיסוי בצוואר אני לא יכולה לישון כל הלילה בגלל שהכאבים בצוואר מחמירים לי וגם מחמירים בצוואר הרעידות החזקות. בעקבות העיסוי היה לי החמרה קשה ברעד ובכאב בצוואר. היה לי תחושת כובד גדולה בצוואר. הרגשתי לאחר העיסוי סחרחורת בלילה היו לי גם כאבים חדים מאוד בראש והרגשתי שאני נחנקת והיו לי דקירות בראש.

ואותו דבר גם בשחייה - לאחר ששחיתי התגברו הרעידות והיו לי כאבי תופת בצוואר - על מה זה יכול להעיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צוואר

הוספת תגובה

• מסקנות וסיבות אפשריות

יוסי
    11/07/2012

כנראה שעמוד השדרה הצווארי שלך במצב לא טוב בלטי דיסק וכו.
    א. להפסיק עיסויים בצוואר זה יכול רק להזיק
    ב.להפסיק שחייה שבה מסובבים את הצוואר.
    ג.אם הכאב נמשך ויש הקרנות לידיים או לרגליים למשך חודש ויותר לבקש לעשות
    בדיקת דימוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואר - תגובה

אייל קליין
    11/07/2012

ראשית אם עיסוי בצוואר גורם לך לתגובה משמעותית כל כך בכיוון השלילי אז כמובן שצריך להפסיק מייד לעשות את סוג הטיפול הזה. שנית רצוי כמובן להתייעץ עם אורטופד על מנת להעריך מהו מקור הבעיה. ידוע שבעיות צוואריות יכולות להתבטא גם בכאבי ראש וסחרחורות אך יש לבדוק אם זה באמת המקור. קיים קשר נמוך בין הדמיה לבין המצב הקליני (כאבים חמורים לא בהכרח יתבטאו בצילום וההיפך מצב בעייתי בצילום לא בהכרח יתבטא בכאבים) ולכן לא הייתי ממהר לבקש צילום רנטגן כיוון שזוהי בדיקה הכרוכה בחשיפה לקרינה אלא אם האורטופד שיבדוק אותך ימליץ על כך. יש לזכור גם כי פריצות דיסק אינן נראות בצילום רנטגן ובכל מקרה מהוות חלק קטן מאוד מבעיות עמוד השדרה שלנו (מדברים על זה יותר ממה שזה באמת קורה...). לא ציינת בת כמה ומה בדיוק הבעיות שאת סובלת מהן את ולכן קשה לתת כיוון אבחנתי. לדעתי בפגישה עם האורטופד יש לשקול הפניה לפיזיותרפיה, שם יוכלו לבצע הערכה פיזיקאלית מקיפה ולעזור לך בבעייתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו