מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות מתרדמתאלינור22/01/2013
עפ"י הרופאים בעלי נמצא בקומה מזה 5 שבועות. בעלי צעיר (בן 32) ולא ידוע על שום מחלה בעבר. התרדמת נבעה עקב דום לב או הפרעת קצב (הרופאים לא יודעים להסביר). בעלי הינו בכושר וספורטיבי. לאחר שבועיים הוא פתח עיניים, הוא מגיב לכאב ולגירויים רפלקסיביים כגון דגדוג. בעלי מזיז את כל פלג גופו העליון ולעיתים אף את כפות הרגליים. עפ"י בדיקה נוירולוגית ידוע כי גזע המוח עובד, הוא נושם באופן עצמאי ואף מפקס את עיניו לכיווני כאשר אני משוחחת איתו. לאחרונה ובתדירות של מספר פעמים ביום הוא נמצא במצב של חוסר שקט ומזיז את ראשו ימין ושמאל לפרקי זמן ארוכים ומזיע מאד. בדיקת ה- ct שנערכה שבועיים לאחר המקרה מעידה שאין בצקות, שטפי דם, פגיעה במעטפת החיצונית ואף לא חסמים במוח. הזמן עד שבו קיבל החייאה הינו קריטי ולא ידוע מוערך ב-10 דקות. ידוע לי שבמכת החשמל הראשונה חזר הדופק והוא החל לנשום.
מה ההבדל בין קומה לפגיעה מוחית קשה? כיצד ניתן לאבחן את מצבו? כיצד ניתן לעזור לו? האם השינויים והתגובות שלו מעידות על התקדמות? האם יש סיכוי להתעוררות? כיצד ניתן לאבחן פגיעה מוחית במצבו? האם מוכרים לך מקרים דומים לאלו בהם הייתה התעוררות והאדם חזר לעצמו לאחר שיקום?
הרופאים מאד סקפטיים, הם טוענים שזהו מצב בלתי הפיך וגם אם יתעורר ישנה פגיעה מוחית קשה מאד. את הנתונים הללו הם אומרים לי על סמך הניסיון ולא עפ"י מדדים מדוייקים.
אני רועמת על תשובתם מכיוון שידוע לי על מקרים בעבר של התעוררות.
אני מחפשת תקווה וסיכויים מינוריים יספיקו לי...
האם תוכל לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
מאיר24/01/2013הצטערתי לשמוע על בעלך.אל תאבדי תקווה.לפני כ 5 שנים עברתי אירוע של דום לב וקיבלתי 16 מכות חשמל ברחוב.אושפזתי בטיפול נמרץ.גם לי הרופאים לא נתנו סיכוי.לאחר כמה ימים שהייתי מורדם ומונשם התעוררתי להפתעת כולם.לא נתנו לי כמעט סיכוי.עברתי השתלת דפיברילטור וצינטור ץיש לי פגיעה בזיכרון אבל אני בטוח שבסופו של דבר בעלך יתעורר בעזרת השם.אל תאבדי תקווה ותתפללי לקדוש ברוך הוא.ולא אני לא דתי.כל חיי האמנתי בשם.אל תתייאשי.את תראי שבסוף הוא יתעורר וכשזה יקרה תכתבי לי.תודה וכל טוב לך ולמשפחתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה מקצועית....
אלינור27/01/2013מאיר....המון תודה על התקווה, כולי אופטימית ויודעת שגם אצלנו יחול נס!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררות מתרדמת - תגובה
ד``ר רונית גלעד29/01/20135 שבועות זה עדין זמן יחסית קצר ויש עוד סכוי טוב לחזור לעצמו . קשה להעיד על מצבו ועליך להתיעץ עם הרופאים שלו . המצב שלו כנראה הוא חוסר הכרה חלקי .
ניתן לבצע עוד בדיקות על מנת להעריך את מצבו כגון EEG או מיפוי מוח .
יש להתיעץ עם הרופאים שלו לךגבי טיפול בתא לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)