מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרופאים לא מצליחים לפענחבת13/03/2008
שלום רב,
אבי (60) עבר בחודש האחרון 3 ארועים מוחיים קלים שהותירו אותו עם בעיה בדיבור ועם צד ימין
(רגל , יד , שפה ימנית) שמתפקד 50%.
בנוסף הוא נראה לי גם קצת בולבל ולא מאוד מאורגן.
הארוע השני שלו לווה גם בהתקף אפילפטי.
הוא כרגע בבי"ח - עשו לו כבר כמה פעמים CT (עם ניגוד , בלי ניגוד , אנגיו וכו') , EEG ,
ועוד בדיקה של הלב - ולא מוצאים כלום.
MRI לא יכולים לעשות לו כי יש לו קוצב.
מה שמוזר - במשך החודש האחרון כל התסמינים שציינתי משתנים כל הזמן - מגרוע לטוב ,
מטוב לגרוע ... נראה לפעמים שמשהו אחד נעשה טוב אבל אז תסמין אחר נעשה רע.
ביום ראשון יבדקו לו נוזל מעמוד השדרה.
אולי יש למישהו מושג ממה כל זה יכול להיות ? מה אפשר לעשות ? מה עוד צריך לבדוק .
המצב מאוד מפחיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופאים
ד''ר איתן אוריאל14/03/2008אני מניח כי אביך עבר בירור וסקולרי מלא לשלילת מקור לתסחיפים למוח כולל דופלר עורקי צואר ,אקו לב ובדיקות נוספות לפי הצורך. אני מבין מדברייך כי הבעיה האבחנתית קשורה למצב הבלבולי. חשוב מאוד לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית. לעיתים חולים עם בעיה קוגניטיבית קלה עלולים להדרדר מאוד כתוצאה מאירוע מוחי קל. חשוב גם לעבור בקפידה על ההדמיה ובעיקר על בדיקת הEEG ובמידת הצורך גם לחזור עליה במיוחד כאשר אביך מבולבל. לעיתים ביטוי של התקף אפילפטי ממושך עשוי להיות רק מצב בלבולי ולא להיות מלווה בתנועות לא רצוניות או פרכוסים. גם לאחר ההתקף האפילפטי החולה עשוי להיות מבולבל למספר שעות ואף למספר ימים. יש צורך גם לערוך בירור מטבולי וטוקסי מלא כולל רמות אמוניה,תפקודי בלוטת התריס וויטמין B12. בדיקת הניקור המותני בהחלט חיונית כחלק מהבירור. אני מציע להמשיך את הבירור תוך כדי אשפוז ולקיים שיחה עם הרופאים הבכירים במחלקה כדי לקבל הסבר לגבי האפשרויות האבחנתיות הקיימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)