מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימול בפנים, חולשה בזרוע, חרדהאייל10/09/2013
שלום רב,
בן 25, ללא בעיה רפואית ספציפית.
לפני כשבוע חשתי בנימול בלחי שמאל ומעט נימול גם בלחי ימין. התחושה "הולכת וחוזרת" בעוצמות שונות עד היום. ביום רביעי שעבר פניתי למיון בגין תחושת הרדמות של לחי שמאל במשך כדקה ולאחר בדיקה גופנית של נוירולוג (רפלקסים, קוארדינציה וכו') ושיחה עימו, הוא הבהיר לי שזו תוצאה של חרדה. התחושה אכן פחתה משמעותית מרגע שסיימתי לשוחח איתו.
כמו כן, תחושה נוספת שהולכת וחוזרת מזה שבוע הינה תחושת חולשה בזרוע שמאל. בעיקר בדו ראשי והתלת ראשי. זה החל בבוקר שלישי שעבר וחלף באותו היום, בליל חמישי בערב זה חזר ונפסק בבוקר שישי, וכן אתמול אחה"צ בצורה חריפה יותר (ביצעתי אימון כוח אתמול בבוקר לראות שהכל "בסדר") אך החל מהבוקר יש הרגשה של שיפור. לעיתים זה נלווה לכאב מוזר, מעין זרם, ונימול בין המרפק לכף היד. אציין שאין לי בעיה להרים משקל או לעשות תרגילי כוח עם יד שמאל, על אף שחדלתי לעשות כן (למעט התרגיל אתמול בבוקר) בשל התופעות. אין לי בעיה ליישר או לכופף את היד. אני מאוד לחוץ מתופעה זו.
אני אכן חושש מבעיות גופניות מזה מספר שנים (חרדות אני מניח על אף שלא אובחנתי ע"י פסיכיאטר) והתחושות המוזרות הנ"ל לא משפרות את המצב. בחודש האחרון אני חווה מתח נפשי משמעותי בשל חשש מבעיה/ות גופנית/יות. כמו כן, חוויתי במהלך החודש הזה כאב חולף בבית החזה, בשכמות ובגב (בעיקר בצד שמאל), זרמים בידיים וקצת ברגליים, שרירים "קופצים" מדי פעם, ומעין צורך לנשום עמוק גם במנוחה.
שאלתי היא האם אכן תחושת החולשה בזרוע והנימול בפנים הן תוצאות של חרדה? אילו סיבות נוספות יכולות לגרום לתופעות אלה? יש לי תור לנוירולוג בכל מקרה לשבוע הבא אבל אשמח לקבל קצת אינפורמציה קודם לכן בשל הלחץ שאני חווה.
תודה על ההקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בפנים, חולשה בזרוע, חרדה - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/09/2013אכן התופעות יכולות להגרם מחרדה אבל כמובן יש צורך לשלול בעיות אחרות קודם כמו למשל לבצע בדיקות דם מקיפות כולל רמת ויטמין בי 12 תפקודי בלוטת התריס שיכולים לגרום לתופעות כאלה .
גם כדאי לבצע אמג הולכות עצביות לידיים ורגלים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה דומה
חן29/10/2016אם הפורום עדיין קיים אשמח להכוונה.
עוברת תקופה שהיא לחוצה ולאחר ש"נפלו" עלי כל מיני וירוסים.
יש לי מספר חודשים תחושת נימול מכיוון העיניים אף-אל כוון סוף העיניים כולל האף.
עשיתי בדיקות רנטגן וCT ונמצא שיש לי עיבוי של הרירית המקסילארית טרם אמרו לי מה לעשות עם זה.
בנוסף לכך יש לי לחץ ביד שמאל על הבייספס בחלק העליון שלו
האם לדעתך זו בעיה נוירולוגית או לחץ וחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)