מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראייה בעיניים עצומותמאור28/09/2013
בשנה-שנתיים האחרונות "זכיתי" ליכולת מיוחדת של ראייה בעיניים עצומות. אתם בטח מכירים את התופעה אבל למקרה ולא, אסביר לפרטי פרטים:
בדר"כ מה שאנחנו עושים זה לעצום עיניים ולדמיין דברים ואנחנו נראה מסך שחור אך עם זאת במעורפל את האובייקט ואת הצבעים שלו, אבל הם יבלעו בשחור.
לעומת זאת, התופעה שאני חווה בזמן האחרון היא ממש ראייה בעיניים עצומות; אני עוצם עיניים ורואה אובייקט מסויים, ולאט לאט הוא משתלט על כל המסך השחור עד שאני ממש "שוקע" לתוך עולם דמיוני ופתאום הכל כ"כ חי ואמיתי, אני ממש מסוגל ללכת בעולם הזה ולראות דברים ממש מפורטים שאפילו במציאות אי אפשר לראות רמת פירוט כזו, ואז התת מודע שלי לפעמים מתחיל להשתגע ופשוט מאות תמונות וקומבינציות של כל דבר אפשרי רצות לי בראש ואני רואה הכל כ"כ מפורט ומדוייק וחי. אבל, אם במקרה העיניים שלי יזוזו אפילו חצי ס"מ כשהן עצומות, כל העולם הזה יתנפץ ואני אחזור למסך השחור.
אני חייב לציין שזה לא חלום צלול כי זה קורה לי ממש כמה רגעים אחרי שאני עוצם עיניים ואני ער לחלוטין. רציתי לברר מה התופעה הזו ואם יש לה שם, ורציתי לברר גם למה לפעמים זה בא לבד תוך שניות ולפעמים אני יכול גם לשכב שעה במיטה ולראות רק מסך שחור מבלי להצליח "לשקוע" בעולם הזה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה בעיניים עצומות - תגובה
ד``ר רונית גלעד05/10/2013לא כל כך יודעת לענות עלזה מה שבטוח חייב לבצע בדיקת EEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)