טרדיב דיסקינזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרדיב דיסקינזיה
    נדב
    08/01/2014

שלום רב,
    הייתי רוצה לשאול בבקשה האם התרופה אביליפיי במינון נמוך יכולה לגרום לטרדיב דיסקינזיה אצל בחור בריא גופנית בן 25? (אני מתכוון בעיקר למינונים של 2.5 מ"ג ליום או 5 מ"ג ליום)
    כי הבנתי שזה יותר שכיח אצל נשים, קשישים ואנשים עם פגיעות מוח ולכן אני שואל האם יש סיכון לבחור בריא בגופו בן 25 ללקות בטרדיב?

ובמידה ומקבלים טרדיב דיסקינזיה האם היא יכולה לחלוף מעצמה ואם לא האם יש לה טיפולים יעילים או שהיא עמידה לטיפול?

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרדיב דיסקינזיה

הוספת תגובה

• טרדיב דיסקינזיה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    10/01/2014

כל תרופה אנטי פסיכוטית יכולה לגרום לטרדיב דיסקי נזיפה בעקר כשמפסיקים אותה. טיפולים לזה בדכ קשה למצא והתנועות האלה די עמידות לטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

נדב
    10/01/2014

נאמר לי על ידי פסיכיאטר שאביליפיי, בעיקר במינון נמוך כמו 2.5 מג או 5 מג, הוא שונה משאר התרופות האנטי פסיכוטיות (בכך שהוא אגוניסט וכו'), ולכן הוא לא יגרום במינון כזה, השאלה היא האם למיטב ידיעתך אביליפיי במינון כזה עשוי לגום לטרדיב דיסקינזיה אצל בחור צעיר בן 25 ובריא גופנית?
    ולגבי טיפול לטרדיב דיסקיניזיה- האם ההפרעה הזו לא מגיבה לטיפולים כלל? שמעתי למשל על תרופה בשם קסנזין...
    (אצלי התרופה אביליפיי הוצעה כאוגמנטציה לטיפול ב-OCD, כך שהיא אינה חובה כמו אצל חולים פסיכוטיים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו