קונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה
    אנה
    14/02/2014

טוב קודם כל קצת על עצמי-
    בת 21, גובה 1.75, משקל 64
    איבחנו אצלי הפרעות קשב וריכוז מגיל קטן, אבל נתנו לי מרשם לריטלין רק בגיל 17 כשהלכתי לנוירולוג (מינון 20 SR )
    הוא השפיע עליי לטווח קצר מאוד, וכשההשפעה פגה לא יכולתי להשאר מרוכזת לרגע.
    בנוסף לא הרגשתי צורך לאכול, התכנסתי בתוך עצמי.. בקיצור- הרגשתי שזה לא בשבילי.
    בימים אלה אני לומדת לפסיכומטרי, רוצה להתקבל לרפואה.
    אני לוקחת מזה חצי שנה קונצרטה ממרשם של אבא שלי (54) וזה מכניס אותי לריכוז תוך חצי שעה, עד סוף היום. תופעות הלוואי-צמא אינסופי ויובש בפה. אני שותה המון כל הזמן, אבל אם אני לא שמה לב אני מתייבשת מהר ונכנסת לכאבי ראש ולעתים סחרחורות. חוץ מזה, אין לי בעיה של דיכאון, רעב וכו'. אני ממש מרוכזת ולומדת על יכולותיי דברים חדשים כל יום. אומרים לי שלא ידעו שאני מסוגלת לכל כך הרבה, בחיים שלי לא הצלחתי ללמוד לבד יותר משעה ברצף, עכשיו אני לומדת כל היום עם הפסקות קצרות בין לבין.
    הכל טוב ונפלא, אבל בזמן האחרון אני שמה לב שקשה לי להירדם בלילה, וכתוצאה מזה אני עייפה במשך היום. לחץ הדם שלי גבוה (140/90). לפעמים כשההשפעה של הקונצרטה פגה אני מוצאת את עצמי במצב רוח משונה, תגובותיי קיצוניות ואני רגישה מאד. אציין שאני הולכת לחדר כושר פעמיים/שלוש במשך השבוע, אני בכושר מצויין, אוכלת אוכל בריא.

הלכתי לרופא משפחה כדי לבדוק את עניין העייפות (יש לי עבר של אנמיה, בדיוק סיימתי טיפול בברזל) בבדיקות הדם הכל יצא תקין.
    הרופא הפנה אותי לנוירולוג ואמר שנעקוב אחרי הלחץ דם.
    התור הכי קרוב הוא עוד חודש, ואני לא רוצה להפסיק לקחת קונצרטה בלחץ של הפסיכומטרי... אני מרגישה תלויה בכדורים האלה.
    השאלה שלי היא האם המצב הזה מסוכן בעיניך, והאם קריטי להפסיק ולעבור לריטלין.

תודה רבה וסליחה על המגילות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    14/02/2014

התופעות שלך מהקונצרט הכלבן ולכן עליך להוריד מינון ל27 מג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה כתבת

נטלי
    15/02/2014

הכלבן?
    האם קריטי להמשיך במינון 54? כמו שאמרתי, אין לי אופציה אחרת כי אין לי תור. השאלה האם זה -קריטי- במשך חודש וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום הזה פעיל?

אנה
    18/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום הזה פעיל? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    22/02/2014

ועוד איך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה כתבת - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    22/02/2014

לא קריטי אבל רצוי להוריד המינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה כתבת - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    22/02/2014

לא ממש קריטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו