מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי תמידי בבליעת רוקשירן23/02/2014
שלום, אני בת 27, ומזה כמה חודשים אני סובלת מבעיות בליעה של רוק בלבד. איני חשה בבעיות אלו בשתיית נוזלים או בבליעת אוכל מכל סוג שהוא. כמו כן, איני חשה בכאב.
התחושה היא כאילו מעין חסימה או צרות שמפריעה לרוק להיבלע ולעתים תחושת ליחה (שאינה קיימת באמת).
נבדקתי אצל רופא א.א.ג שאמר שתקין, כמו כן בדיקות דם מקיפות יצאו תקינות גם הן.
האם יכול להיות שמדובר בקושי הנובע מבעיה נירולוגית?
אילו בדיקות עליי לבצע? ובכלל, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין - התופעה מפריעה להתנהלות היומיומית שלי ואני חשה בה רוב הזמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
שירן05/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי תמידי בבליעת רוק - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/03/2014כדאי לבדוק גם אצל גסטרואנטרולוג אם אין בעיות קיבה זו לא בעיה נוירולוגית כי בבעיה נוירולוגית צריך להיות קושי בבליעת נוזלים מכל סוג שהו האם עשו לך בדיקה עם צינור אנדוסקופיה אצל אאג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי תמידי בבליעת רוק - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/03/2014את צריכה להיבדק במרפאת בליעה באחד מבתי החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירן06/04/2014השבוע רופא העלה את האופציה שאולי מדובר במחלה הקשורה לחולשת שרירים. הייתכן?
אחדד את הבעיה - הבעיה היא ברפלקס הבליעה (לא באוכל ושתיה), בצורך שיש לבלוע כל הזמן, כאילו משהו תקוע, וכל בליעה כזו היא גסה וקשה לי וגורמת לי להרגיש לעתים קושי נשימתי רגעי.
שוב, אין כאב בגרון, ואין לי קושי לאכול או לשתות, להפך - לפעמים אני מרגישה שאני חייבת לשתות כדי להעביר את התחושה וכדי לא להרגיש קוצר נשימה.
אודה לעצתכם. זה מצב מתסכל שמאוד מפחיד אותי לאחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016יש גם לבדוק את בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בבליעת רוק
אטי23/02/2016שלום שירן,
ראיתי את השאלה שלך בנושא בעיה בבליעת רוק ( לפני כשנתיים). אני סובלת מאותה בעיה. אשמח לשמוע אם הבעיה שלך נפתרה ואיך נפתרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יפית23/09/2016גם סובלת מאותה הבעיה כבר חמישה ימים, יש לציין שיום או יומיים לפני הייתה לי תחושת שריפה חזקה באזור בין החזה בלילה ואז החלו התסמינים בגרון, מה הפתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יפית23/09/2016?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי תמידי בבליעת רוק - תגובה
ד``ר רונית גלעד27/02/2016יש להתיעץ עם רופא גסטרו דבר ראשון . אבל זה יכול לנבוע גם מלחץ נפשי כי אם יש בעיות בבליעה חייבים להיות הפרעות בבליעת נוזלים או מוצקים או שניהם גם יחד
ד``ר רונית גלעד04/10/2016אין בעיה נוירולוגית שגורמת רק להפרעה בבליעת רוק אלא צריך שתהיה הפרעה לכל בליעת נוזלים מכל סוג שהוא ואם זה אכן קיים יש להיוועץ בנוירולוג להמשך ברור וגם בדיקת אאג צריכה להשעות עם אנדוסקופ מכשיר שמכניסים על מנת לבדוק את הבליעה יש מרפאות בליעה מיוחדות שעושות את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)