טיפול הבפרעת קשב וריכוז וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול הבפרעת קשב וריכוז וחרדה
    יוסי
    01/06/2014

שלום רב,
    אני מתייעץ לגבי נער שגילו 17.5 שאובחן בצעירותו כסובל מבעיית קשב וריכוז וטופל בריטלין. לפני כשנה החל לסבול מפחדים שרודפים אחריו ביום ובלילה והחל להתנהג בצורה פסיכוטית הוא אושפז במוסד בבת ים ושוחרר לאחר שבוע להמשך טיפול בבית. הוא מטופל בסיקרואל אקס אר ומצבו כרגע נראה יציב מבחינת חרדות. אך תופעות הקשב וריכוז ניכרות עליו וקשה לו לחזור למסגרת. אני רוצה לתאר התנהגות שלו כשאני יושב ללמוד איתו 40 דקות. תיאור התנהגותו: אני רוצה קפה, יושב כמה דקות , רואה זבוב. אני חייב להרוג את הזבוב הוא מפריע. יושב עוד 10 דקות. אני חייב מים. מסבירים לו שיתאמץ לשבת. יושב עוד 20 דקות במהלכם מבקש רשות לשתות מים. בסוף מבקש ממישהו שיביא לו מים. יושב עוד 10 דקות וקם.
    במהלך שיחה כשהוא פוגש מישהו ברחוב:מדבר רגיל אומר אני אוהב אותך תביא חיבוק אומר קצת דברים שלא קשורים: אני רוצה פלאפון כמו שלך תראה לי. מה אתה אומר כדאי לי להחליף כיפה לכחולה. כלאמר קשה לנהל איתו שיחה לאורך זמן..למרות.שכשדיברתי איתו והסברתי לו את המצב שלו הוא אמר אני רוצה להרים את עצמי קדימה.
    שאלתי היא כזאת. אני(חבר של המשפחה)וההורים שלו רוצים להכניס אותו למסגרת . יש לציין שעד היום הוא נשר מכל המסגרות ולמרות שטופל בריטלין. איני יודע אם הכמות אולי לא מספיקה או מצד שני תופעות הלוואי של הריטלין הביאו אותו למחשבות שווא. בכל אופן מה לדעתך הטיפול המתאים כדי להשיב אותו למסגרת ולאפשר לו להתרכז ולהצליח כי יש לו רצון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול הבפרעת קשב וריכוז וחרדה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    06/06/2014

יש להתייעץ עם פסכיאטר מדוע המחשבות כאלה ריטלין יכול להחמיר את המצב הפסיכוטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו