האם החשש ממשי מלהיות כלוא בגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם החשש ממשי מלהיות כלוא בגוף
    חננאל
    06/06/2014

שלום לרופא,
    לאחרונה קראתי כמה כתבות בעיתון על כך שחולים במצב צמח אובחנו מחדש באמצעות טכנולוגיה חדשנית של קריאת גלי מוח , כבעלי הכרה מלאה , הכלואים בתוך גופם .

מסתבר שבחלק מהמקרים אדם יכול להיות 10-20 שנה צמח , ולשמוע/לראות /להבין/להרגיש כל מה שקורה מסביבו , בזמן שאף אחד לא יודע שהוא עירני למעשה.

הדבר הזה זיעזע אותי מאד, והתחלתי לתהות מדוע רופאים מחזיקים בחיים אנשים במצב כל כך נורא וחסר אונים , שבו הם למעשה לא יכולים אפילו לגרד את האף .
    זה נראה לי כמו הדבר הכי מזוויע שיכול לקרות לבנאדם .

אשמח אם תוכלו לומר לי מה השכיחות של התופעה שבה אדם בתרדמת אך בהכרה מלאה (לפי הכתבות כמעט ב 40% זה נכון??) , וקראתי שיש עוד תופעה נוראית שבה אנשים בתסמונת כליאה, שזה אותו דבר רק עם מצמוצי עיניים.
    האם יש דרך לכתוב מכתב שבו אני מבקש שיהרגו אותי )(המתת חסד) אם קורה לי דבר כזה ולהבטיח שיכבדו את רצוני למות בלי להיות צמח-בהכרה 20 שנה ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם החשש ממשי - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    06/06/2014

ככיום ניתן לכתוב מכתב ולבקש המתת חמלה לגבי המצבים שאתה מתארזה לא שכיח אבל יש מקרים כאלה שתלויים בסיבה לארוע יש מצב שכאשר הפגיעה בגזע המוח החולה בהכרה זה ניתן לראות רק ע״י מצומצם עיניים ללא תגובה אחרת ואז ניתן לוודא שהוא בהכרה חלק מהמקרים האלה החולה יכול להשתקם חלקית יש מצב בנקרא מצב וגטטיבי שחולה נראה בהכרה אך הרפואה חושבת שלמעשה הוא לא בהכרה למרות שיש קטעי שינה וערות אבל מעבר לכך אין תגובה וזה יכול להמשך שנים רבות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו