דיסטוניה בtriceps

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסטוניה בtriceps
    סטודנט
    14/04/2008

שלום ד"ר
    כבר יותר משנה שאני סובל מדיסטוניה בחגורת כפתיים עליונה. לפי הרגשתי מדובר בשריר הtriceps של יד ימין בלבד.כיוון שהיא מופיעה בעיקר בכיווץ קונצנטרי של אותו השריר (אקסטנציה של היד), שללתי latissimus dorsi כיוון שאין בעיה בint rotation.
    הדיסטוניה מתגברת במצבי עייפות וסטרס ואז ההרגשה היא שאני חייב להשעין את היד אחרת היא מתכווצת לבד.
    הוסבר לי שזו בעיה באינטרניורונים בעמוד השדרה.
    עוד זמן קצר יש לי תור לפיזיותרפיה. שאלתי היא האם יש דרך להבריא מהמצב הזה מבלי להזריק לשריר וכמובן ללא ניתוחים. האם פיזיותרפיה יכולה לעזור? הרי מדובר לצורך העניין בעצב הרדיאלי, האם טנס או אמצעי אחר המכוון לשורש העצב בצוואר יכול לעזור? מתיחות או תרגילים להורדת ספאזם?

זו בעיה שמפריעה לי רבות, אשמח לסיוע.
    יש לציין שאני סטודנט לפיזיותרפיה כך שניתן לספק לי הסברים מקצועיים מעולם הרפואה או להפנות למאמרים רלוונטיים.

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסטוניה בtriceps

הוספת תגובה

• דיסטוניה

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

קיימות סיבות רבות לדיסטוניה החל ממצבים פונקציונלים,חשיפה לתרופות,מחלות תורשתיות ומצבים נוירולוגים נוספים .יש צורך להתבונן בדיסטוניה , לבדוק האם היא תלוית פעולה,מגיבה ל"טריקים" שונים,לבצע בדיקה נוירולוגית וכמובן לקבל אינפורמציה מלאה ,כולל לגבי מקרים דומים במשפחה. הטיפול המקובל לדיסטוניה פוקלית הינו בזריקות בוטוקס מקומיות אולם קיימים טיפולים נוספים. הינך מוזמן לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה וטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הדיסטוניה

ספיר
    28/03/2010

שלום אני בת 20
    יש לי רעד ביד ימין מגיל 14
    הובחנתי ע"י נוירלוגים והם קבעו שזה דיסטוניה.
    יש לי דוד כזה במשפחה, והוא נראה זוואה.
    המחלה נורא מפחידה אותי.
    האם זה יכול לעבור גם ליד השמאלית?
    האם זה יכול לעבור גם לרגליים? ולעוד מקומות בגוף??
    ממתינה לתשובה...
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסטוניה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

קיימות מספר סיבות לדיסטוניה.
    דיסטוניה יכולה להיות מקומית או לערב מספר אזורים בגוף או להיות כללית.
    במקרה שלך קיים רקע משפחתי אך לא בהכרח מפושטות המחלה זהה בכל בני המשפחה.
    מומלץ לפנות לנוירולוג המטפל לצורך קבלת הסבר על מהות המחלה והטיפולים הקיימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו