מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות בעיניים ובראשעזרה23/08/2014
שלום רב, אני בן 22 לוקה בתסמונת דואן מס' 1 כאשר עין שמאל אינה זזה שמאלה.
יש לציין שזה מעולם לא הפריע לי, ישנה תחושה שזה התפרץ פתאום מכיוון שרק בצבא זה התחיל להפריע לי ויותר מזה - רק בצבא גיליתי שיש לי את זה.
אני כבר משוחרר ולאט לאט נהיו תופעות שמאוד אבל מאוד מטרידות אותי. מיום ליום שעובר, אני מרגיש כאילו הגבלת עין שמאל לזוז שמאלה גוברת, כמו כן ישנו כפל ראייה כשהראש מסתכל שמאלה, גם כשהעיניים ישרות.
יש הרבה פעמים תחושה של לחץ תוך עיני בעין שמאל, מיגרנות וכאבי ראש, מוגבלות פשוט עצומה בריכוז, קריאה, למידה.
הייתי אצל רופאים ולא קיבלתי שום תשובה, חוץ מדברים כללים מאוד כמו "העיניים שלך תקינות, אין מה לעשות במקרה הזה", או "נולדת עם תסמונת הדואן, אין פה שום דבר שאפשר לעשות".
מעין תשובות מתחמקות כאלו, ואני עדיין נשארתי עם הבעיה הזאת שמטרידה אותי מאוד. מעולם לא היו לי בעיות של ריכוז או תחושות עצביות כאלה מעצבנות.
אני דיי בטוח שכפל הראייה לא מסתכם רק ב"תסמונת הדואן". כי כאשר אני עוצם את עין ימין ומביט על נקודה עם עין שמאל, אין כפל ראייה, אני עושה אותו דבר הפוך עם עין ימין - אין כפל ראייה. וכאשר אני פוקח את 2 העיניים יחד - נוצר כפל ראייה.
כמו כן תחושות של עצם זר בעיניים, שזז לפעמים, הרבהת תופעות מוזרות.
יש המלצה לבדיקה כלשהי?
יש הערכה מסוימת של מה זה יכול להיות?
אני כבר אובד עצות ובזבזתי הרבה זמן, כסף ומאמצים על רופאים כאלו ואחרים שלא ממש עזרו.
אגב, חייב לציין שזה יכול לפתע "להרגע" יום- יומיים, בקושי כפלי ראייה, בקושי כאבי ראש ומיגרנות, בקושי תחושות עצבים מוזרות, ולפתע שבוע שלם להפריע בלי סוף.
תודה רבה מראש, מודה לך על קריאת ההודעה ועל התשובה והשקעת זמנך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות בעיניים ובראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/08/2014עליך לפנות לנוירואופטלמולוג דואן זה מצב מולד ולא גורם לראיה כפולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)