מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסקוליטיס מוחי?שלי02/09/2014
שלום, אני בת 22 עם מיגרנות עם אאורה (הבזקים זיגזגים וחוסר בחלק משדה הראיה מגיל 12.
בדיקות נוירןלוגיות וeeg שעברתי תקינות.
בשלוש שנים האחרונות האאורה יותר חזקות ובתירות יותר גבוהה-יכולה להופיעמעל אבע פעמים בחודש. ,ויום לפניה יש לי תסמינים של בלבול חוסר חשיבה בהירה וברורה ,האותיות מתחלפות לי יום לפני לעיתים בדיבור זה קורה לפעמים יום לפני אאורה כמו למשל גם סימפטומים של רצון לאכול מצוק או תכיפות לישון שגם הם מגיעים כיממה לפני האאורה וכך אני יודעת שהיא עתידה להגיע למחרת.
יש לי 3 שנים מן שטפי דם קטנים בציפורניים splinter hemorrhages שהולכים ובאים. קראתי כל מיני דברים באנטרנט ובעיקר שזה עלול להצביע על מחלות אוטואימוניות כדוגמת לופוס וסקוליטיס וכו ' והתחילו לי בשנה האחרונה כאבי שרירים פרקים החלטתי ללכת לבירור ראומטולוגי . עברתי בדיקות דם מקיפות ואפשר להגיד לםי דברי הראומטולוגית שזה לא מסיבה ראומטית. בבדיקות הערכים שיצאו לא תקינים הם שקיעת דם שהייתה 78 crp 1.2 ואנמיה שהתייצבה עם לקיחת ברזל ומדד immunoglobulin g שהיה קצת גבוה.
לאחר כל הבדיקות שעברתי הראומטולוגית אמרה שזה לא קשור לתחום הראומטולוגיה ישירות.
התלונות שכל הזמן אני אומרת הם למעשה אאורה כאבי שרירים תחושות חוסר יכולת לחשוב בבהירות לפעמים (כאבי ראש לא מופיעים הרבה ,הם מוםיעים בעיקר לאחר אאורה והאאורה יותר מציקה לי .אין לי חם.
שאלתי היא האם בעצם התסמינים של מדדי הדלקת למעשה יכולים להעיד על וסקוליטיס מוחי והאם התסמינים שתארתי מתאימים? האם ana שלילי שוללת וסקוליטיס מוחי?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס מוחי? - תגובה
ד``ר רונית גלעד04/10/2014כדאי לעשות מרי ולחזור על eegבחסך שינה עשית גם אפלה? ו lac ? הבדיקות לא שוללות וסכוליטיס מוחי אבל הממצא בידיים הוא ממציא לא במוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אפלה
שלי04/10/2014לפני יומיים יצאו תוצאות של בדיקת ptt sensitive to lac הטווח הוא בין 27-47 ולי יצא 46.8 מאוד מאוד קרוב לגבול.
בדיקת rvvt הטווח בין 32-54 ויצא לי 51.2
מה דעתך? האם הכיוון צריך ללכת יותר לכיוון של אפלה?האם לדעתך יש צורך בבדיקה חוזרת עקב התסמינים שלי והתוצאות של הבדיקה?
תודה רבה על תשובתך וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אפלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד10/10/2014התוצאות יצאו בתחום הנורמה כדאי להתייעץ עם רופא המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסקוליטיס מוחי,ציטוקסן
סמי גל10/10/2015שלום ד"ר,
חתני הובל לבית חולים איכילוב בגלל הרדמות בחלק של הפנים משנאל וכן ברגל שמאל. הוא היה על הרגלים ,שירת את עצמו ודיבר ברור. החליטו על מתן סטרואידים המינון גבוה מחח של דלקת בכלי הדם. עבר C.T. ודיקור-ביופסיה. לאחר כשבוע המצב החמיר ,בהמתנה לתוצאות הביופסיה .ההליכה שלו הפכה למסוכנת , היה נופל, הדיבור השתבש לו התוצאות של הביופסיה היו שליליות והוחלט לבצע לו אנגיוגרפיה בבית חולים שיבא, בהעדר אפשרות לבצע זאת באיכילוב. התוצאה היתה כי הוא סובל מויקוליטיס וזקוק דחוף בציטוקסן. הוחזר בדחיפות לאיכילוב בהמלצץ הרופאים בשיבא לאור הזמינות של הציטוקסן באיכילוב. הוא יקבל את זאת מחר, יום א', .
11.10.2015
בתי וכולנו לא בקיאים בויקוליטיס, הסיכנים העתידיים מהנ"ל ,מציטוקסן. נודה מאוד אם נקבל מספר הסברים בנדון. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסקוליטיס מוחי,ציטוקסן - תגובה
ד``ר רונית גלעד20/10/2015אם יש וסכוליטיס דלקת בכלי הדם המוחיים בדכ מגיב לסטרואידים אם לא עזר אז נותנים ציקלופוספן תרופה חזקה יותר שנתנת למקרים כאלה וגם במצבים של גדולים בגוף לא במוח תופעות לואי לחזור על בדיקות דם תפןקודי כבד להזהר מזהומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)