מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אירוע מוחי או מיגרנה?גליה06/10/2014
בת 44, לפני כשבוע וחצי, באמצע היום, "סתם ככה", פתאום איבדתי יכולת שליטה ביד, לא הצלחתי לכתוב, לאחוז בדברים, השפה התעוותה, בלי יכולת לדבר ברור, לא יכולתי לעמוד על הרגל (הכל בצד ימין, עם כאבים עזים בצד שמאל, שנמשכים (הכאבים בראש) עד עכשיו, וכוללים לחץ בעין, כולל שריפה, ונימים אדומים, כולל לחץ חולף על הלסת שמרגיש כמו כאב שיניים, ללא בעיות שיניים (נבדקתי לא מזמן).
אושפזתי בבית חולים שם עשו לי סיטי, וEEG ללא ממצאים, ומכיוון שאני נוטלת מספר שנים טופמקס להפרעות אכילה, פטרו את זה במיגרנה. אני לא סובלת ממיגרנות, ומעולם לא סבלתי מכאלה. היו לי בחודשים האחרונים כאבי ראש סביב המחזור, מכיוון שזה היה חריף במיוחד וכלל דימומים שארכו מעל חודש, וכללו קרישים, ולאחר האחרון קיבלתי טיפול הורמונלי. (ראשון אחרי כעשור)
שני הוריי אחרי אירוע מוחי, אבא CVA ואמא TIA. הוריהם משני הצדדים עם היסטוריה של לב (דום לב, התקפי לב וכו') למרות זאת שחררו אותי עם אבחנה של מיגרנה חמורה בלי לשלול התכנות של TIA.
כשידוע שאני מועמדת לניתוח בהרדמה מלאה בשבועיים הקרובים, עקב גידול ברחם.
הכאבים בראש לא חולפים. לא ראיתי אור, או הילה, וגם לא זבובים מרחפים. לא היתה לי חולשה רגעית. וזו פעם ראשונה שקורה לי כזה דבר. ההרגשה היתה כשל שיתוק וסך כל האירוע ארך כ-45 דק' בשני גלים. כשביומיים שאחריו עדיין הייתי מבולבלת קצת והזכרון שלי נפגע בחלקים. רק כמעט שבוע אחרי הצלחתי לגמרי להזכר בכל פרטי האירוע וגם זה כשחיברתי אותם מול לוג השיחות שנכנסו מהחבר שלי, מהאמבולנס, והשיחות שניסיתי לכתוב ללא הצלחה.
האם זה תיאור אופייני באמת למיגרנה מורכבת? ועוד בגיל 44? או שאני צודקת שאני לא שקטה בעניין? ומתעקשת להמשיך את הבירור בבדיקה מעמיקה עם MRI כדי לדעת אן ומה קורה לי בראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי או מיגרנה? - תגובה
ד``ר רונית גלעד10/10/2014יש צורך בבצוע מרי מוח ודופלר עורקי צואר וכן יתכן הורמונים שקבלת גרם לכך מיגרנה לא מתחילה בגיל כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)