שאלה בנושא ממצאי MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא ממצאי MRI
    אלגרו
    01/05/2015

לד"ר שלום רב,
    אני בן 60, סובל מלחץ דם אך מטופל בכדורים והערכים מאוזנים. בעבר היו לי 7 ניתוחים בעין ימין עקב היפרדות רישתית. לצערי, הראיה בעין נעלמה והניתוחים כשלו. בעין שמאל גם היה לי ניתוח בגלל קרע והניתוח הזה הצליח. כל זה לפני 3 שנים.
    לפני כחצי שנה איבדתי כמעט לחלוטין את חוש הריח ובעקבותיו גם את חוש הטעם- אך עליי לציין שישנם ריחות שאני מסוגל לזהות וכך גם לגבי טעמים שונים.
    בדיקה של רופא אף-אוזן גרון- גילתה שבאף הייתה בצקת ולכן הוא רשם לי תרסיס AVEMYS למשך שלושה חודשים. הוא הוסיף שאם חוש הריח לא יחזור זה סימן לאלצהיימר. ואכן, עד כה חוש הריח לא השתפר.
    בדיקה של נוירולוג גילתה רעד קל ביד ימין -ESSENTIAL TREMOR.
    על מנת לשלול גידול במוח ובמיוחד בעצב הריח- נשלחתי על ידי הנוירולוג לעשות בדיקת MRI .לדעתו, המצב הנוכחי לא מצביע על אלצהיימר בכלל.
    הבדיקה גילתה שאין ממצאים פתולוגיים בסינוסים הפארא נזליים או OLFACTORY BULBS.
    בגלל היפרדות הרישתית הממצאים אומרים כך:
    "הפחתת עובי של עצבי הראיה דו צדדים בעיקר בימין עקב העין החולה -מתאים לאטרופיה ואילו בעין שמאל- שמתפקדת -נמצא גם הפחתת עובי של עצב הראיה ל--2.6 מ"מ. כמו כן נמצאה הרחבה של חללי ה-csf האקסטרה ונטריקולרים.
    אין לראות האדרה חריגה בעצבים האופטיים לאחר הזרקת גדוליניום. מבנה תקין של הסינוסים, בסיס הגולגולת והפירמידות. איוורור תקין של מערות הפנים.OMC פתוח משני הצדדים. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. מערכת חדרי המוח בהתאם לגיל הנבדק.ללא אותות חריגים במרקם המוח. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.

שאלותיי:

1- מה פירוש הממצא של ההרחבה של חללי הCSF והאם זה מסוכן?
    2- אני מודע לכך שאת לא מומחית לעיניים אבל האם במצב שמתואר , של הפחתת עובי עצב הראיה- זה אומר שגם העין הבריאה בסכנה? עליי לציין שאני עובר ביקורת סדירה כל 3 חודשים עם הרחבת אישון. לחץ תוך עיני -16, ורופא העיניים טען שהרישתית צמודה. אין לי הפרעות ראיה או תלונות כלשהן בנדון.
    3- האם יש קשר בין הרחבת החללים של CSF ובין מצב עצבי הראיה?
    4- האמנם ירידה בחוש הריח והטעם מעידה על התחלה של אלצהיימר, או ,כפי שאמר הנוירולוג ,סימן עתידי לפרקינסון? סבתי מצד אמא סבלה מן המחלה, אך שני הוריי לא סבלו ממנה. אני שואל זאת בעיקר בגלל הרעד הקל ביד ימין , כאשר הרעד מתגבר אם אני במתח ואם אני לא במתח הרעד נעלם. כמו כן שימוש בחצי כדור CLONEX 0.5 מ"ג עוזר מאוד,היות שאני עברתי תקופה קשה בעקבות תקופת אבל על מות אימי,ז"ל.
    5- אילו עוד בדיקות ניתן לעשות על מנת לבדוק מדוע איבדתי את חוש הריח- או שלדעתך אין יותר טעם בבדיקות? עליי לציין שלא הייתי עדיין אצל אלרגולוג ורופא אחד אף טען שיכול להיות שמדובר בכלל בוירוס ש"התיישב" על עצב הריח.

בתודה מראש על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא ממצאי MRI

הוספת תגובה

• שאלה בנושא ממצאי MRI - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    05/05/2015

אבוד חוש ריח יכול להיות מבעיה של אאג כלומר בצקת עם אלרגיה או נזלת או סינוסיטיס ואם אין לחץ על העצב וגם אין סיבה באג אז לעיתים לא מוצאים את הסיבה לגבי חללי csf אין משמעות קלינית לממצא לגבי עצבי הראיה ממליצה לך ללכת לנוירואופטלמולוג ליועץ לגבי מחלה ניוונית כמו אלצהיימר ופרקי נסיון לעיתים זה נכון זה יכול להתחיל עם בעיה בחוש הריח אבל לא כל בעיה בחוש הריח אחכ מתפתחת למחלה ניוונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו