אשמח מאוד לעצה והרגעה אם ניתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח מאוד לעצה והרגעה אם ניתן
    י. א
    07/05/2015

שלום ד"ר, אני בחור צעיר בלי מחלות רקע כלל, בריא לגמרי בדרך כלל, מבצע פעילות גופנית באופן קבוע. סטודנט לרפואה. מזה חודש וחצי אני סובל מנימולים בכפות רגליים, כפות ידיים, לאחר יומיים של לחץ מצידי החלהקפיצת שריר הבוסקינטור ולאחר מכן נימול ובלחי שמאל ולכן פניתי בעצת אחות קופת חולים למיון, במיון בדיקת ניורולוג הייתה תקינה ובוצע CT עם ובלי ח"נ שיצא תקין. הנימולים הראשונים התחילו ברגליים ומעט בידיים אחרי כאב גב תחתון שנמשך כשבוע וחצי בעיקר בקימה משינה שהשתפר במהלך הזמן. לאחר ביקור ובדיקה גופנית אצל שני אורטופדים הם טענו כי אין לי פריצת דיסק אלא במקרה הגרוע דלקת שמפריעה לעצב הסכיאטי. לאחר טיפולים בארקוקסיה הנימולים אכן נחלשו ואף לעיתים נעלמו אך לאחר סיום הטיפול חלקם חזרו. מאז הכאבי גב פחתו אך עדיין כאשר אני דוחף את הגב פנימה לכיוון הבטן יש כאב או כלשהו בגב התחתון מעט מעל המותן. ביקרתי אצל ניורולוג שהורה לי לבצע מספר בדיקות דם ואמר לי לקחת ויטמין b12 וחומצה פולית שאכן שיפרו את המצב וביצע לי בדיקה גופנית מלאה. רפלקסים היו תקינים לחלוטין, כוח גס, התמצאות, זיכרון, ובדיקה תחושה בין חפץ דוקר ללא היו תקינים לחלוטין. הניורולוג הרגיע אותי ואמר שאין חשש לכל מחלה מסוכנת ושיש טעם לחכות כדי לראות האם יהיה שיפור.
    התופעות קיימות אצלי במשך חודש וחצי ומשתפרות לעיתים אך לא נעלמות לגמרי ובזמן האחרון חלק מהסימפטומים קיימים רק בצד שמאל של הגוף והחלו להופיע קפיצות שריר בשריר התלת ראשי ביד שמאל, כאבי צוואא ומעט כאבי ראש לוחצים בעיקר ברכות וטיפה בעפעפיים אך אין בעיות ראייה. כפות הידיים והרגליים שלי היו מאז ומעולם קרות יחסית לשאר הגוף אך אין שינוי צבע ואין תסמונת רנו. חשוב לי לומר כי כאשר אני מבצע פעילות גופנית כמו ריצה או שחייה או אימון כוח, רוב הסיפטומים נעלמים או מוחלשים בצורה משמעותית אך חוזרים לאחר כמה רגעים של מנוחה. רופא המשפחה טוען כי מצבי נובע ממתח ומדאגה, ואכן כאדם צעיר שמאוד רוצה לסיים את לימודיו, אני דואג שמא התסמינים עלולים להעיד על מחלה קשה כמו טרשת נפוצה או ניוון שרירים.
    האם יש לי אכן סיבה לדאגה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך קצר

י. א
    07/05/2015

בדיקות דם לסוכרת וגלוקוז היו תקינים, כמו גם בדיקות שתן. אין הפרעה שתן ואין דכיפות במתן שתן.
    שוב, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו