ירידה בחוש הריח ובדיקות MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בחוש הריח ובדיקות MRI
    אלגרו
    01/08/2015

לד"ר שלום רב,
    אני בן 61, מטופל בכדורים נגד לחץ דם ונגד דיכאון (ציפרלקס, 20 מ"ג).
    לפני כעשרה חודשים איבדתי כמעט לחלוטין את חוש הריח ובמקביל גם את חוש הטעם. ישנן דברים מעטים שאני יכול להריח או להרגיש את הטעם שלהם. לאחר שהייתה לי בצקת באף, רופא אאג בדק אותי ונתן לי לתקופה ארוכה תכשיר עם סטרואידים אך ללא הועיל. נשלחתי לעשות בדיקת MRI ,לבקשתי ,על מנת לשלול גידול במוח . תוצאות הבדיקות הראו שהכל תקין ובתוצאות נכתב ש"מבנה הסינוסים תקין, וכך בסיס הגולגולת והפירמידות. אין ממצאים פתולוגיים בסינוסים הפארא נזלים או olfactory bulbs"

שאלותיי:
    1- נוירולוג שבדק אותי מצא אצלי רעד ראשוני קל ביד ימין בלבד. הוא החליט שאין שום צורך בטיפול. הרעד מופיע אצלי בעיקר בזמן מתח או חרדה. הוא משתפר כשאני לוקח כדור נגד חרדה- קלונקס. הוא אמר שייתכן שהדבר מרמז על פרקינסון בעתיד. במשפחה הסבתא מצד אימי סבלה מפרקינסון והיא הייתה היחידה. שני הוריי היו בריאים ולא סבלו מן המחלה. האם אכן איבוד חוש הריח +רעד ראשוני הם סימן למחלת הפרקינסון שאני עלול לקבל?
    2- האם בכלל ישנם צעדי מנע שיכולים לעכב את הופעת מחלת הפרקינסון והאם
    ,למשל, פעילות גופנית יכולה לתרום לכך?
    3- כמה זמן יכול לעבור- אם בכלל- עד שהמחלה עלולה להתפרץ? חודשים? שנים?
    4- מומחה אחר טען שבהרבה פעמים בדיקת MRI לא יכולה להראות ניוון של עצבי הריח. האם זה נכון ומדוע -בהנחה שישנו ניוון כזה-אני כן מסוגל להריח ריחות חזקים או להרגיש טעם של מלוח או מתוק?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה בחוש הריח ובדיקות MRI - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    01/08/2015

פגיעה בחוש הריח יכולה לרמז על מחלה כמו פרקינסון הרבה שנים קודם ואין טיפול מונע לכך אבל אם ההפרעה הופיעה באופן פתאומי יום אחד זה לא כל כך מתאים כי בדכ זה תהליך כך גם לגבי הרעד זה נכון שלא ניתן לראות את עצב ע״י הריח במרי הסיבה יכולה להיות בצקת על רקע הצטננות או סינוסיטיס תנסה אבץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו