מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת אספירין ללא בעיה של קרישיות יתרליטל23/04/2016
שלום ד"ר, אני בת 28, סובלת ממחלת מנייר כעשר שנים (אך התגלתה רק לאחר החמרה, לפני כשנה)
לפני כמעט שנה, עברתי M.R.I מוח ואוזניים לבירור הורטיגו.
בMRI נמצא הממצא הבא: "מוקדים היפראינטנסים זעירים בודדים תת קורטיקליים בחומר הלבן הפרונטלי והפריטאלי משמאל, אינם ספציפיים. אין האדרה פתולוגית מוחית מוקדית".
בעקבות הממצא, הנוירולוג שלח אותי לבדיקה המטולוגית ודופלר. הכל יצא תקין לחלוטין ואין שום בעיה של קרישיות יתר על פי הבדיקה ההמטולוגית.
הנוירולוג בכל זאת מעדיף שאקח אספירין 75. אני גם ככה לוקחת בטהיסטין 3 פעמים ביום מאז התפרצות המנייר, וסובלת מצפצופים באוזניים שעלולים להחמיר עם הוספת התרופה. ובכלל, לא מעוניינת להוסיף לעצמי עוד ועוד תרופות מעבר למה שאני חייבת בגיל כזה.
הבנתי ממספר רופאים שלממצא הנ"ל לרוב אין משמעות.
הנוירולוג אמר לי שלא כל רופא היה ממליץ על נטילת אספירין במצב כזה, אך הוא מעדיף שכן. עד עכשיו עברו כמה חודשים ולא התחלתי לקחת.
שאלתי, אם אין בעיית קרישה מדוע אני צריכה לקחת גם אספירין?
ומה הסיכון אם לא אקח? האם כדאי ללכת להתייעצות נוספת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אספירין ללא בעיה של קרישיות יתר - תגובה
ד``ר רונית גלעד14/05/2016קשה לדעת מה להגיד בשלב זה הייתי ממתינה ללא טיפול ולאחר שנה מה מרי חוזרת על הבדיקה ורק אם יש החמרה אז לקחת אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)